Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA s PLINom

Milanović objavio fotografiju, na njoj i Rimac i Butković: 'Plenković ne može pobjeći od odgovornosti'

Foto: Zoran Milanović/Facebook
1/5
11.04.2024.
u 18:00

Plenković ne može pobjeći od odgovornosti za tu otimačinu jer će DORH početi raditi svoj posao čim maknemo njihovog dečka Turudića, poručio je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović ovog se četvrtka oglasio na Facebooku pa se osvrnuo na aferu u Ini, u jeku rasprava s ministrom Olegom Butkovićem. Milanović navodi kako je optuženog Damira Škugora, bivšeg direktora u Ini koji je bio uhićen u aferi plin za cent, na mjesto postavio upravo premijer Andrej Plenković.

On je uz to objavio i fotografiju na kojoj su optužena bivša državna tajnica Ivana Rimac (Pleslić), bivši ministri Tomislav Ćorić, Tomislav Tolušić te Goran Marić, kao i aktualni ministar Oleg Butković, a koja je isplivala još 2020. te se širila društvenim mrežama. Objavu Milanovića prenosimo u cijelosti:

- Istraga DORH-a o izvlačenju 139 milijuna eura iz Ine stala je, to svi znamo, na direktoru Sektora nabave plina, stanovitom Škugoru. A mene zanima što je s njegovim nalogodavcima, onima koji su inzistirali da se Škugora postavi na to mjesto. Postoje svjedoci koji znaju da je bivši Plenkovićev ministar Tomislav Ćorić osobno pritiskao i tražio od predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona da se Škugora pod svaku cijenu ugura u Sektor nabave plina i da je to tražio po osobnom nalogu Andreja Plenkovića. Dakle, Plenković i Ćorić tražili su da se Škugora postavi baš na mjesto s kojega se može krasti plin za sebe i svoje nalogodavce.

Kao što je Plenković, ne zaboravimo, naredio HEP-u da plin kupuje po 47 eura i onda prodaje po jedan cent. Tako da oni zarađuju, a svi hrvatski ljudi plaćaju gubitke HEP-a. Ali, DORH očito sada ne zanimaju svjedoci koji znaju istinu o toj pljački Ine. Državno tužiteljstvo se bavi izvršiteljima krađe, a za nalogodavce krađe nikoga ništa ne pita. Plenković ne može pobjeći od odgovornosti za tu otimačinu jer će DORH početi raditi svoj posao čim maknemo njihovog dečka Turudića. Pljačka Ine i HEP-a pokazuje kako Plenković poštuje hrvatski Ustav i zakone i usput skupa sa svojim stranačkim jatacima prave budale od svih nas i smiju nam se u lice - objavio je. 

>> GALERIJA Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

1/42

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 8

EB
Em-Be.123
18:09 11.04.2024.

Jel' to na Siciliji? Na sastanku s braćom?

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
19:43 11.04.2024.

Sve fini, ničim okaljani ljudi! 🤢

TS
tsurusaki
22:41 11.04.2024.

Pa interesantno je vidjet da su svi iz društva bivši...ekspresno maknuti iz vrha vlasti zbog masne kose zbog puno masla na glavi. Toplo se nadam da Gosp.Oleg ne bude bivši. Ipak on gradi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije