Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uklonjeno nakon upita Večernjeg

Milanović zaboravio da ga Kinezi još vode kao svog savjetnika

GLASE
Foto: Screenshot
1/5
19.04.2020.
u 09:36

Sve do pitanja Večernjeg lista o tome koliko je s dužnošću predsjednika RH kompatibilno to da ga GLASE na svojim web stranicama i dalje predstavlja kao jednog od svojih “senior advisor” savjetnika, Zoran Milanović bio je naveden među uglednicima koji savjetuju GLASE

Stotinjak dana nakon što je izabran i gotovo 60 dana nakon što je prisegnuo za predsjednika Republike, Zoran Milanović do prekjučer se, na službenim web stranicama te misteriozne kineske organizacije koja ne odgovara na višemjesečne novinarske upite, još uvijek vodio kao viši savjetnik u GLASE-u, organizaciji u kojoj kineski milijarder Lu Junqing okuplja bivše svjetske državnike s ciljem promoviranja “velikoga globalnog dijeljenja” između Kine i ostalog svijeta.

Sve do pitanja Večernjeg lista o tome koliko je s dužnošću predsjednika RH kompatibilno to da ga GLASE na svojim web stranicama i dalje predstavlja kao jednog od svojih “senior advisor” savjetnika, Zoran Milanović bio je naveden među uglednicima koji savjetuju GLASE. To se promijenilo u petak, dan nakon našeg pitanja Uredu predsjednika.

“Izborom za predsjednika RH završeno je Milanovićevo sudjelovanje u radu organizacije koju spominjete te slijedom toga od tada ne obavlja bilo kakve aktivnosti u istoj”, odgovorio nam je glasnogovornik Nikola Jelić.

Neobična pogreška potkrala se baš u doba kad se cijeli svijet mijenja zbog globalne pandemije novog koronavirusa koji se proširio iz kineskoga grada Wuhana. U zemljama s kojima je Hrvatska vojni i politički saveznik javljaju se kritike na račun prvotne reakcije kineskih vlasti koje su zataškavale pojavu virusa, a čuju se i apeli da Zapad ne bi trebao biti naivan u suradnji s Kinom. Predsjednika Milanovića pitali smo i kakav je njegov stav o reakciji Kine na novi koronavirus, te zamolili da pojasni koji su bili naglasci njegova govora na GLASE-ovoj konferenciji 2018. u Kini, kad je prihvatio postati viši savjetnik. Na taj dio našeg pitanja nismo dobili odgovor.

Foto: FIBA/Screenshot

 

 

>> VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kada bi mogla završiti pandemija

 

Ključne riječi

Komentara 11

CH
chanchir
10:27 19.04.2020.

ovi ca brise,,,,,je li van to najpametnije ca imate???

IN
inot
10:01 19.04.2020.

ništa drugo do uhljeb par excellence...bio i ostao

LE
let3
12:27 19.04.2020.

Zašto ne izbrišete i ova 3 komentara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije