Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.08.2014. u 12:20

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić i njegov šef Milanović, voditeljica Dnevnika 3 Tina Šimurina i gradonačelnik Dubrovnika u velikoj su zabludi ako zaista misle da su uvjerili Hrvate da će jadransko-jonska cesta kroz Hrvatsku do Dubrovnika biti ekološki problem

Cesta od Ploča za Dubrovnik neće prolaziti kroz Hrvatsku. Zašto? HRT cijeli dan vrti izjavu ministra prometa da je to tehnički „gotovo nemoguće“ i da bi ta cesta ugrozila „zaštićeno područje Dubrovnika“. Nestručnu i neodgovornu izjavu gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića da je cesta velik ekološki problem sinoć je u Dnevniku 3, uz primjetan otpor urednice i voditeljice Tine Šimurine, demantirao prof. Željko Marušić s Prometnog fakulteta u Zagrebu.

Prometni stručnjak Željko Marušić samo je upozorio da današnji kamioni zagađuju zrak sto puta manje od nekadašnjih i da strogi europski standardi na tom području stalno diktiraju sve manji i manji stupanj dopuštenog zagađivanja. Čim je g. Marušić, zamoljen da komentira ono što je rekao g. Andro Vlahušić, rekao prvih nekoliko riječi o tome što se događa kad ljudi govore o stvarima o kojima  pojma nemaju, voditeljica ga je zabrinuto prekinula protupitanjem o pogubnim ekološkim ugrozama. On joj je odgovorio tvrdnjom o današnjim kamionima i upozorenjem o šteti koju bi trasa kroz BiH, umjesto kroz Hrvatsku, nanijela hrvatskim nacionalnim interesima. Voditeljica je na to zašutjela, vjerojatno zbog nelagode što je otkriveno da je njeno ekološko obrazovanje stalo negdje na razini polovice prošlog stoljeća.

Takve sitnice nisu omele naše vladajuće ekologe, Hajdaša Dončića, Milanovića i HRT-logistiku, koji jednom rukom grade Termoelektranu Plomin, a drugom premještaju cestu za Dubrovnik iz Hrvatske ravno u Dubrovčanima omiljeno Trebinje.

>> Predizborna kampanja se zahuktava: Vladajući odali počast i žrtvama u Jazovki

>> Usprkos nastojanju vlade pokazalo se da lažnih branitelja nema

Komentara 59

US
U sridu
12:44 27.08.2014.

Za cije interese ovi na vlasti rade? znamo mi svi za koga oni rade ali nece im uspjeti,dubrovcani neka dobro razmisle kakvog su gubitnika izabrali za gradonacelnika,mozda bi bio bolji kao gradonacelnik trebinja.

DR
draxy
12:50 27.08.2014.

Zašto se gradi Pelješki most?Upravo zato da izbjegnemo granične prijelaze sa državom koja nije u EU a oni bi sada auto-put preko te iste države.

ZH
zhecko
12:49 27.08.2014.

E to je izdaja !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije