sukob

Ministar Lorencin se ne želi miješati u rat Bulić – HTZ

'12.02.2013., Zagreb - U restoranu Gallo promoviran je CD, kompilacija Nike Bulica sa raznim izvodjacima. Niko Bulic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Tomislav Miletić/PIXSELL
19.08.2013.
u 15:00

Od svoje smjene u listopadu prošle godine, navodno je naredao čak 139 slobodnih dana, a sve događalo u tišini dok Bulić nije dao intervju našem listu, a potom istupio i na televiziji

Dugogodišnji turistički čelnik, a duže od desetljeća alfa i omega u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, danas je na tapeti kao jedan od pedesetak zaposlenih u tom uredu zbog neobično dugog izbivanja s posla. Od svoje smjene u listopadu prošle godine, navodno je naredao čak 139 slobodnih dana, što neplaćenog, što bolovanja, a što godišnjeg odmora. Sve se događalo u tišini, sve dok Bulić nije dao intervju našem listu, a potom istupio i na televiziji.

M. Matešić bez komentara

To je bila kap, kako se neslužbeno doznaje, koja je u uredu nove direktorice Meri Matešić prelila čašu. Pogotovo zato što je istupio u Informativnom programu HTV-a u vrijeme dok je navodno opet bio na bolovanju. Sam će, pak, u medijima reći da je do otvorenog sukoba došlo zato što je ignorirao naputak iz ureda svoje nasljednice da javno istupa o turizmu samo uz prethodni dogovor sa službom za odnose s javnošću Glavnog ureda. To je i poštivao, a izjavu za televiziju dao je, tumači, kao predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika. \"Posljednjih deset mjeseci izložen sam klasičnom ignoriranju i mobingu, a radi zaštite osobnog statusa i ugleda obratio sam se i odvjetničkom uredu\", izjavio je u subotu. Bulić, koji se jučer nije javljao na mobitel, ustvrdio je prekjučer i da nije točno da je s posla izbivao 139 dana. I njegova šefica Meri Matešić jučer je bila bez komentara. a u ovaj mali rat ne želi se miješati ni ministar Darko Lorencin, koji je kao predsjednik HTZ-a nadležan i jednom i drugom.

Brojni svjedoci

Neslužbeno doznajemo da je ministrov stav kako pitanje koje se pojavilo u Glavnom uredu HTZ-a tamo treba i (raz)riješiti. Neke vanjske instance ipak će imati posla. Osim vjerojatnog sudskog spora, i HZZO će morati reći svoje o opravdanosti bolovanja. Kako bilo, Bulić tvrdi da ima brojne svjedoke u Glavnom uredu da je bio mobingiran. Inače, do kolovoza je bio savjetnik za plaću od 15.000 kuna, a potom voditelj Odjela za razvoj ponude uz plaću od 10.000 kuna. Iz Glavnog ureda se čuje da Buliću ne prijeti otkaz i da se od njega tražilo samo ono što je i sam od suradnika zahtijevao dok je bio direktor – da javno ne istupaju bez prethodne konzultacije.

>>\'HDZ-u se opet vjeruje, spremni smo za vlast\'

>>\'Ne razumijem zašto Ostojić misli da sam bespomoćna\'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije