Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunska zaštita

Ministar Varga otvorio Objedinjeni hitni bolnički prijem u vinkovačkoj bolnici

Siniša Varga
Jurica Galoić/Pixsell
09.01.2015.
u 13:56

Sanacijski ravnatelj vinkovačke Županijske opće bolnice, Dubravko Korenika rekao je da je izgradnju novog odjela financiralo Ministarstvo zdravlja sa 8 milijuna kuna za građevinske radove i tri milijuna za opremanje

Ministar zdravlja, Siniša Varga otvorio je novoizgrađeni Objedinjeni hitni bolnički prijem u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici koji je 21. takav odjel u Hrvatskoj. Odjel će pružati vrhunsku uslugu pacijentima kojima je potrebna hitna medicinska pomoć.

- Objedinjeni hitni bolnički prijem izgrađen je i u vinkovačkoj bolnici. Dugo se čekalo jer su radovi počeli 2012. i sada, na početku 2015. ga otvaramo. Imamo sada nešto što je na europskoj razini, nije samo infrastruktura i oprema već i protokoli. Imamo vrhunski obrazovano osoblje i poziva sve liječnike koji traže specijalizaciju za hitnu medicinsku pomoć neka se jave u Vinkovce gdje su ne samo odlični uvjeti za rad već je i grad u kojemu se lijepo živi. Ovim ne zastajemo i već s vinkovačkom bolnicom dogovaramo što od infrastrukturnih objekata napraviti u ovoj godinu kako bi vinkovačku bolnici podigli na europsku razinu i Slavoncima pružili vrhunsku medicinsku uslugu kakvu zaslužuju - rekao je ministar Varga dodajući kako dogovaraju preseljenje okulistike, pedijatrije i nekih drugih odjela kako bi se postigla veće monolitnost i iskorištavanje prostora te da bi djelatnici imali bolje uvjete za rad, a pacijenti bolju uslugu jer "bolnica mora privlačiti, a ne odbijati".

Sanacijski ravnatelj vinkovačke Županijske opće bolnice, Dubravko Korenika rekao je da je izgradnju novog odjela financiralo Ministarstvo zdravlja sa 8 milijuna kuna za građevinske radove i tri milijuna za opremanje.

- Radovi su kasnili jer je izvođač radova propao pa smo morali ponoviti postupak natječaja i pronaći novog izvođača. U bolnici sada imamo novu organizaciju funkcioniranja zdravstvene skrbi gdje je na prvom mjestu pacijent i sve je na jednom mjestu. Europski standardi su došli u našu kuću. Želja nam je i odjel Psihijatrije preseliti u ove objekte - rekao je Korenika, a dožupan Željko Cirba je podsjetio kako Vukovarsko-srijemska županija godišnje ulaže 8,5 milijuna kuna za zdravstvo.

>>Varga plaća studij 30.000 kuna godišnje, a ne želi u diplomaciju

>>Nakon Zaboka, ove godine otvaramo veteranske bolnice u Vukovaru i Kninu
 

Komentara 9

Avatar navijač
navijač
16:44 09.01.2015.

Da ste otvorili neznam šta Vinkovčani će glasati kao i uvijek do sad - protiv sdp-a i njiihovih predsjedničkih kandidata.To jest za hrvatsku opciju.

GO
golub
15:42 09.01.2015.

Što će vam toliki odjeli kada nitko ništa ne radi, već samo naručuju pacjente na razdoblje kada su sigurni da to vrijeme neće preživjeti.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:54 09.01.2015.

...vratio za vozača... a kada će vratiti novac... za svoje skijanje... za sobicu od 1.200.000 kn... PR-ove... vizualni identitet... studij za ravnatelje... studij za diplomate... studij hrvatskog jezika... a možda o javnom trošku studira i na harwardu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije