Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolja demokracija na svijetu?
Povratak na članak

Mit o američkoj izvrsnosti ozbiljno se urušava: Duboke podjele sve više dolaze do izražaja

"Zemlja nade i snova" iz pjesme Brucea Springsteena u velikoj je vrijednosnoj i civilizacijskoj krizi. Amerika je zemlja golemih razlika, sve snažnije društvene netrpeljivosti, jačanja diskriminacijskih politika i velike nesigurnosti

Komentari 14

VI
vidum
06:46 28.01.2023.

Nisam siguran da je najbolja demokracija na svijetu, ali da je najveće zlo na svijetu, to sigurno jest. Postojbina sotone!

VL
VA
vadis1
17:25 27.01.2023.

U demokraciji trebas imati proturijecnost, ako ne, onda to nije demokracija, to je jednoumlje. Clanak je tendenciozan, ne tocan, ali i to je demokracija. Ameri imaju jake institucije, koje se tesko mogu razbiti. Uglavnom svi tehnoloski napredci u drugoj polovici dvadesetog stoljeca do danas dolaze iz Amerike.

VL
Avatar Bobiii
Bobiii
10:27 27.01.2023.

U kojoj demokratskoj državi imaš na tisuće miljunaša i miljune beskućnika i sirotinje koja gladna spava po ulicama?

VL
AM
amorphius
14:29 27.01.2023.

tamošnji indijanci su nekada davno govorili, čuvajte se bijelaca. govore kao zmije, račvastim jezikom.

VL
DU
Deleted user
08:33 27.01.2023.

Ta demokracija je za domace amerikance..Znaju Indijanci tu demokraciju.Za nas Hrvate nije ta demokracija.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:40 27.01.2023.

na temu izvrsnosti, supremacije, može se nadugačko. jedna osoba, rođena u austriji, je na tu temu, nadmoći jedne rase, nacije, izazvala svjetski rat. druga, s druge strane oceana, tu temu eksploatira dugo, i zarad toga je čitav svijet zona njihovog interesa, u kojoj si dozvoljavaju pokoravati druge narode, uništavati države. svatko tko se drznuo proturječiti im, osporiti nadmoć, je napadnut, ili pod sankcijama desetljećima. vi koji to odobravate valjda znate što to znači, da to vodi u jedan konačni obračun država koje žele slobodu, same o sebi odlučivati, i u tome neće nikome, pa ni americi, dozvoliti da ih sprečava. ako je australiji problem za njenu sigurnost to što kina sa solomonskim otocima se druži, koji su udaljeni više od 2.000 kilometara, zašto ne bi rusima bio problem američka vojska 7 metara od granice u europi?! i da to pokušaju riješiti? kako smo to došli do razine na kojoj trezveno ne razmišljamo, da shvatimo da rusija, kina, indija, nisu države kao hrvatska, bez ikakve snage, cilja, interesa, i da će se one boriti za sebe, da smo mi svoju suverenost dali ekipi koju nitko nije biramo, u ruke? da predsjednica ek sa šefom pfizera izmjenjuje sms poruke i obećava veliku narudžbu cjepiva? koja je na kraju i pala. uz sve sumnje. a da danas na tržištu krvnih seruma krv ljudi koji se nisu cijepili je nekoliko puta skuplja od one odcijepljenih ljudi? jel vam o tko rekao? niste ni znali, a? pa dobro jutro.

VL
Avatar mason
mason
21:00 27.01.2023.

Ipak je najbolja drzava na svijetu. Susjedi pljuju na nju a daju Kevu za American Green Card ,ne idu u Rusiju niti u Tursku.

VL
FA
falcones
08:58 27.01.2023.

Trump je ubio SAD.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.