Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PRAZNIK RADA

Mladić (18) u šumi kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu, snimao to i objavio na mrežama. Uhićen je

Sisak: Uništena zastava na pročelju objekta stradalog u potresu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
20.05.2024.
u 14:08

Osumnjičeni je 18. svibnja predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njega upućena nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Javno poticanje na nasilje i mržnju i Povreda ugleda Republike Hrvatske. 

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 1. svibnja u šumi na području Općine Trpinja zapalio zastavu Republike Hrvatske. Događaj je snimljen i objavljen na društvenim mrežama. Na opisani način je zastavu Republike Hrvatske javno izvrgnuo ruglu i grubom omalovažavanju i putem računalne mreže javnosti učinio dostupnom videosnimku tog čina, kojim se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove nacionalne ili etničke pripadnosti - navode iz policije.

Osumnjičeni je 18. svibnja predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njega upućena nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičeniku je određen jednomjesečni istražni zatvor te je predan u Zatvor u Osijeku.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 22

PO
poluprovokator
14:26 20.05.2024.

Zakaj ne ode u Srbiju živit ak mu je ovdje tak mrsko? Kazniti najstrože i objaviti javno oresudu.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
15:16 20.05.2024.

Treba mu objaviti ime, prezime i adresu. I svakako ga kazniti zatvorskom kaznom, uz sve moguće otegotne okolnosti. Po završetku izdržavanja kazne, oduzeti državljanstvo i deportirati. I tako svakome tko učini nešto slično.

KR
kruti125
15:05 20.05.2024.

Mlado četništvo živi&buja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije