čakovec

Mladića brutalno pretukli i pustili da umre pred klubom

uhićeni, pergar (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
27.01.2011.
u 11:14

Rekli su nam da su ga tri puta oživljavali, da mu je stalo srce. Stradali su mu jetra, crijeva, glava... – kaže neutješna majka

– Nema više moga Tomislava. Pretukli su ga i ostavili polumrtva pred klubom. Ne znam što ću sa sobom – sva u suzama kazala je Spomenka Pergar dok je otac Marijan neutješno jecao u drugoj sobi obiteljske kuće u Vukanovcu u Gornjem Međimurju.

Klub uz tri škole

Njihova 22-godišnjeg sina pred narodnjačkim klubom Guru u Čakovcu pretukla su trojica mladića. Na poziv neke djevojke, kaže majka, po Tomislava je došla Hitna pomoć. Na odjel čakovečke bolnice u komi je dovezen u 2.43 sata ujutro u četvrtak, a u 8.45 sati preminuo je od ozljeda.

– Zvali su nas noću s Hitne i javili nam da je Tomislav u bolnici. Rekli su nam da su ga tri puta oživljavali, da mu je stalo srce. Stradali su mu jetra, crijeva, glava... Htjeli su ga operirati. Došli smo u bolnicu i vidjeli ga. Bio je hladan, iako još živ. Nije nas prepoznao. Rekli su nam da odemo kući do jutra. Kad su nas sljedeći put nazvali ujutro, čuli smo ono najgore. Našega Tomislava više nema – jedva je majka smogla riječi.

Pergari imaju još jednog, starijeg sina. Tomislav je bio poslovođa gradilišta u jednoj zagrebačkoj tvrtki. Prije Božića došao je kući jer su građevinski radovi preko zime obustavljeni. U izlazak je krenuo u srijedu oko 22 sata, s prijateljem Robertom iz obližnje Herjakovčine, kazala je majka.

– Ne znam ni za kakve sukobe, da bi Tomislav bio upleten u bilo što ili imao probleme – dodala je.

Međimurska policija jutros je uhitila trojicu osumnjičenika, koji su privedeni u istražni centar Županijskog suda u Varaždinu. Riječ je o mlađim osobama, 22-godišnjacima iz Čakovca i Šenkovca te 26-godišnjaku iz Varaždina.

Trojica mladića koji su pretukli Tomislava Pergara jedan po jedan, od 17 sati, privođeni su Igoru Pavlicu, istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu. Odredio im je zadržavanje od 48 sati. Sumnja se da su počinili kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, koja je za posljedicu imala smrt. Predviđena kazna za ovakvo djelo je od 1 do 10 godina zatvora.

- Za sad se ne terete da su ga napali s namjerom da ga ubiju. Pritvoreni su zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Osnovano se sumnja da su mladića koji je bio potpuno pijan izudarali rukama i nogama - kaže Igor Pavlic.

Iz pouzdanih izvora doznajemo da su osumnjičeni Matija Marčec (26) iz Varaždina, Bruno Hančić (22) iz Šenkovca i Deni Pikl (22) iz Čakovca. Prema riječima oca jednoga od njih, koji nam je ispričao što mu je sin prenio, ali nije želio da mu objavimo identitet, sukob je počeo zbog neke djevojke u Guruu.

- Sin mi je ispričao da su stradali Tomislav i njegov prijatelj maltretirali tu djevojku. Priskočio joj je u pomoć njezin brat, koji je puno mlađi, ali ga je jedan od njih počeo daviti. Jedan od trojice osumnjičenih prišao je u pomoć "malome" bratu, a kad su i njega napali prišao je i drugi. Kad su i njega napali, on je uzvratio udarcem, koji je očito nesretno pogodio stradalog Tomislava. I to ne u glavu, nego u unutarnje organe. Poslije se sve zakuhalo i dalje je teško znati što se događalo - kazao je. Prema službenoj verziji, Tomislava su sva trojica izvukli iz Gurua gdje su ga nastavili udarati, iako nije pokazivao znakove svijesti te ga potom ostavili bez pomoći. Kako saznajemo, preminuo je od puknuća žila koje vode u crijevo, tj. od unutarnjeg krvarenja.

Inače, Bruno Hančić prije je bio konobar u Guruu. Deni Pikl pak je u posljednje vrijeme, kao i nesretne noći, puštao glazbu u lokalu. Sin je poznatog čakovečkog poduzetnika, vlasnika tvrtke Diminox. Išao je u čakovečku srednju školu TIOŠ zajedno s Hančićem.

Navodno je trojka imala "izlete" u zaštitarske vode.

Nazvali smo i Tomislava Leskovca, vlasnika Gurua.

- Izrazio bih žaljenje i sućut obitelji i prijateljima preminulog. Duboko smo potreseni i nadamo se da će policija što prije rasvijetliti cijeli slučaj - sve je što je rekao Leskovec.

A u Guruu, klubu u neposrednoj blizini triju srednjih škola te pokraj željezničkog kolodvora, danas u podne nije se dalo naslutiti kakva se drama odvijala noć prije. Da nešto nije u redu odavala je tek policija, koja je fotografirala ulaz u toalet. Narodna glazba treštala je, a brojni srednjoškolci, čekajući vlak ili krateći slobodni sat, ispijali su pića. O onome što se dogodilo noć prije ne znaju ništa, jer su, kako kažu, tako rano ujutro tijekom tjedna tu nešto starije osobe.

Zakon šutnje u klubu

Konobar nam nije želio komentirati događaj, samo je rekao: “Zakon šutnje”. Mladi voditelj kluba pak telefonirao je ispred kluba. Nakon razgovora, i on nam je odvratio da ne zna ništa više o događaju te da u to vrijeme nije bio u Guruu. Priča se da je sukob izbio zbog konobarice, no je li to istina, otkrit će istraga.

Komentara 114

HE
hellbani
12:30 27.01.2011.

toliko me briga za te cajkarose, isto koliko ak netko baci bombu na markov trg

OB
-obrisani-
07:37 28.01.2011.

treba ih osudit kao one u srbiji. 30god. i amen.

DR
drmrbr
11:32 27.01.2011.

Hebo im pas m..... Nek robijaju doživotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije