Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Matijević:

'Moguće je da Branimir Glavaš već sutra izađe iz zatvora'

branimir glavaš
Foto: Boris Ščitar
15.01.2015.
u 18:42

Ne mogu to sa sigurnošću tvrditi, no njihovo ministarstvo jučer je primilo odluku da presuda nije više pravomoćna, a ako nema pravomoćne presude, znači da nema više ni razloga za zatvor, kaže Matijević

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine primilo je od hrvatskog Ministarstva pravosuđa odluku Ustavnog suda kojom se ukida presuda Vrhovnog suda protiv Branimira Glavaša zbog koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru, potvrdio nam je Glavašev odvjetnik Dražen Matijević. Matijević kaže kako je zbog toga moguće da njegov klijent izađe iz zatvora već sutra.

– Ne mogu to sa sigurnošću tvrditi, no njihovo ministarstvo jučer je primilo odluku da presuda nije više pravomoćna, a ako nema pravomoćne presude, znači da nema više ni razloga za zatvor jer njihova pravosudna tijela mogu samo na temelju pravomoćne presude držati nekoga u zatvoru – rekao nam je Matijević. Dodaje kako je rečeno da će pravosuda tijela BiH reagirati odmah. To znači da je samo pitanje dana kada će Glavaš biti pušten iz zatvora. 

– Oni su obaviješteni o tome da ne postoji pravna osnova za zadržavanje Branimira Glavaša u zatvoru. Moraju proći određenu proceduru, a o njima ovisi koliko će to brzo biti – kaže Matijević.

>> Objavio fotku proslave na FB-u: 'Činjenica da sam nevin davala mi je snagu da izdržim'

Komentara 21

MI
MilkyMilky
20:29 15.01.2015.

Sramotno je sto usporedjujete ove smradove koji su se skrivali i bili daleko od ratnih zbivanja sa covjekom koji je branio svoj grad i svoju drzavu! Dobro znamo tko je napadnut i od koga! Zelim brz povratak Branimiru u Osijek!

Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
19:58 15.01.2015.

hvala bogu neka izađe ,nikada nije ni trebao biti tamo

DU
Deleted user
19:13 15.01.2015.

Teršelič Veki, Pusić Zoki i njima slični udrugari pošižit će sad načisto. Komu će se utjecati za potporu sad kad je Josipović dr. Ivek neslavno završio svoje predsjednikovanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije