Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za Europski parlament

Mostova lista bez Raspudića, ali s generalom Željkom Glasnovićem?

Zagreb: Most traži osnivanje istražnog povjerenstva o radu Stožera za borbu protiv koronavirusa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.04.2024.
u 19:32

Sve skupa prelomilo se na sjednici Predsjedništva na kojoj je Most potvrdio listu za EU parlament, a ako je vjerovati informacijama o njezinu konačnom izgledu, jasno je kako je pobjedu i naklonost stranke dobio Miletić

Veliku pozornost medija i političke scene privukla je danas informacija da bračni par Raspudić napušta Most. Potvrdu ove informacije nije bilo moguće dobiti, budući da se ni Raspudići ni bilo tko iz Mosta danas nije javljao na telefon pa će za dodatne detalje trebati pričekati konferenciju za novinare koju Marija Selak Raspudić najavljuje za sutra.

Iz dobro upućenih izvora čujemo kako je je posve izvjesno da se nijedno od Raspudića neće pojaviti na listi za Europski parlament koju je Most najavio predati večeras u 21.30 sati. Marin Miletić, sukob s kojim je po pisanju medija doveo do odlaska zastupničkog bračnog para iz Mostovih redova, trebao bi biti na posljednjem mjestu ove liste, a neslužbene informacije kazuju kako bi se na njoj mogao naći i general Željko Glasnović.

Pokaže li se da su ove informacije točne, značit će to da uzroke raskola u novom Mostovu klubu prije nego što je i formiran ipak ne treba tražiti u europskim ambicijama pojedinih zastupnika, nego prije svega u vrijednosnim razmimoilaženjima koja se u redovima ove stranke mogu osjetiti već neko vrijeme.

 

GALERIJA Vinski podrum, veterinarska stanica, kafić... Ovo su neobična biračka mjesta u Hrvatskoj
Zagreb: Most traži osnivanje istražnog povjerenstva o radu Stožera za borbu protiv koronavirusa
1/15

Podsjetimo, upravo je Nino Raspudić bio tvorac i zagovaratelj ideje o ideološkom moratoriju, po kojoj su stranke dojučerašnje oporbe trebale formirati zajedničku vladu ograničenog roka trajanja s ciljem dokidanja HDZ-ove vlasti i borbe protiv korupcije. Ta je ideja ostala živa do danas, Most razgovara o konstituiranju novog saziva Sabora i većini koja bi uključivala ljevicu, no nakon što je Nikola Grmoja danas izjavio kako Most ni u jednoj priči ne može podržati SDP-ovu vladu, jasno je da se stranka vraća na "tvorničke postavke".

Marija Selak Raspudić u međuvremenu je prema mjerilima Mostovaca i njihovih simpatizera dobrano prokliznula kada je u televizijskom sučeljavanju pred parlamentarne izbore potvrdila kako je pobačaj za nju temeljno pravo žene. Naknadna pojašnjenja i ublažavanja nisu previše pomogla, a sve ju je dovelo i u otvoren sukob s Marinom Miletićem i na kraju stajalo naklonosti velikog dijela stranačke baze.

Sve skupa prelomilo se na sjednici Predsjedništva na kojoj je Most potvrdio listu za EU parlament, a ako je vjerovati informacijama o njezinu konačnom izgledu, jasno je kako je pobjedu i naklonost stranke dobio Miletić, dok je kompletan Most svjetonazorski otišao gotovo upravo suprotnim smjerom od onog koji je zagovarala Marija Selak Raspudić.

Komentara 59

Avatar Seurat
Seurat
19:44 23.04.2024.

Eto OPG-a Raspudić u koaliciji s OPG-om paPuljak. Raspuljci.

KA
kacavida
19:48 23.04.2024.

Ono što je činjenica jest da su i Selak Raspudić i Raspudić u formi svojih istupa posve, a u sadržaju vrlo često, bliži ljevici nego desnici.

VL
Vladek37
19:44 23.04.2024.

Sad se vidi kakav je most. Nije čudo što ih je Plenković otjerao kad se međusobno svađaju i razilaze. Nešto mislim niti sa Buljom nije u redu nigdje ga nema, možda se i njemu sprema otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije