Bivša diktatura

Mračna rumunjska prošlost

Mesić i Jakovčić
Foto: Željko Hladika
1/2
27.09.2013.
u 10:29

Direktori tih zloglasnih zatvora danas nekažnjeno žive u Rumunjskoj i do sada se nisu morali bojati da će ih stići pravda

Za vrijeme komunističke diktature u Rumunjskoj je, prema procjenama medija i istražnih komisija, ukupno više od 600.000 ljudi bilo uhićeno i zatvoreno iz političkih razloga. Radilo se o političkim zatvorenicima koji su završavali u rumunjskoj verziji Gulaga.

Računa se da ih je 120.000 tamo i skonačalo. Direktori tih zloglasnih zatvora danas nekažnjeno žive u Rumunjskoj i do sada se nisu morali bojati da će ih stići pravda. Ali otkako je nedavno protiv jednog od njih podignuta optužnica, više ne mogu mirno spavati. Baš kao ni njihove nekadašnje žrtve.

>> Iz rumunjskog sela na berlinsku socijalnu pomoć

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije