Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekološka katastrofa

Mrtvo more moglo bi potpuno nestati do 2050. godine

mrtvo more
AFP
25.11.2009.
u 09:27

Razina najslanijeg mora na svijetu smanjuje se godišnje čak za jedan metar, a obala se na nekim mjestima smanjila za više od jednog kilometra.

Mrtvom moru, najslanijem vodenom prostranstvu na svijetu koje sadrži blagotvorne minerale, prijeti nestanak, upozoravaju jordanski stručnjaci.

Razina mora smanjuje se godišnje za jedan metar, a obala se na nekim mjestima smanjila za više od jednog kilometra, izjavio je za AFP jordanski stručnjak Dureid Mahasneh.

Prema njegovim predviđanjima Mrtvo more moglo bi potpuno presušiti do 2050.

Glavni razlog je ljudska nebriga, odnosno drastično smanjene dotoka vode u Mrtvo more zbog njezina iskorištavanja za navodnjavanje i industriju. 

Komentara 11

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:07 25.11.2009.

Osim toga, pa šta tamo nemožete naći jednu pravu sliku Mrtvog mora? Ajde, ipak je ovo bolje nego ona slika sa crncima na Filipinima :)))

MA
Mayhaelo
10:07 25.11.2009.

Bojim se da bi više stvari do 2050. moglo nestati.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:05 25.11.2009.

Ajme, koje li novosti... Toliko se stvari u svijetu dešava a u VL nemaju danas o čemu pisati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije