Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZLILO MU JE

Muškarac na Rabu preminuo jer se nitko nije javio na telefon? 'Zvali su hitnu brodicu, nisu je dobili'

Zadar: Primopredaja druge od šest brzih brodica pomorske medicinske službe
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
23.02.2024.
u 23:21

"Mi moramo garantirati građanima Hrvatske istu i kvalitetnu medicinsku pomoć u svakom trenutku", rekao je Danijel Šota

Muškarac (53) na Rabu navodno je preminuo nakon što mu je 21. siječnja u ranim jutarnjim satima pozlilo, a brza brodica hitne medicinske pomoći po njega nije došla. Muškarac je trebao hitan prijevoz do riječke bolnice, no navodno se nitko nije javio na telefon. "Ljudi koji su zvali brodicu u tom trenutku, nisu je dobili i nisu mogli dobiti nikog da se javi na poziv dispečera za prijevoz brodicom. Dogodilo se što se dogodilo, u ovom slučaju neželjena situacija, a to je ishod sa smrtnim slučajem. To je ono što se ne smije događati", rekao je Danijel Šota iz Hrvatskog sindikata hitne medicine za Dnevnik Nove TV

"24 sata službe moraju raditi, 24 sata brodica mora postojati, 24 sata mora helikopter postojati, isto tako kola hitne pomoći. Mi moramo garantirati građanima Hrvatske istu i kvalitetnu medicinsku pomoć u svakom trenutku", dodao je Šota. 

Da je došla brodica hitne pomoći, put bi bio kraći. Ovako su morali trajektom od Raba do Stinice pa autom do Rijeke. Iz hrvatskog sindikata hitne pomoći kažu da je put umjesto sat i pol trajao više od četiri sata, a cijeli slučaj prijavljen je Državnom odvjetništvu. 

Siniša Orlić, ravnatelj uprave sigurnosti plovidbe, naveo je: "Kapetanije su zadužene za prijevoz bolesnika s otoka na kopnom u ovom konkretnom slučaju mi ne znamo koji je bio ishod. Ono što možemo reći da imamo dobru suradnju da je ove godine imali smo 46 prijevoza bolesnika s brodicama hitne medicinske pomoći".

FOTO/VIDEO Ovo je obnovljena zgrada u Karlovcu: Pucaju joj zidovi

Zadar: Primopredaja druge od šest brzih brodica pomorske medicinske službe
1/32

Komentara 3

ZA
Zagorec1810
10:20 05.03.2024.

Moj prijatelj u Zagrebu, BGračani, dobio moždani udar....Hitna nije htjela doći,nego je objašnjavala što obitelj treba napraviti...!!Došli su nekoliko Sati kasnije i u 23.h. vratili ga kući...!!!!????Kćerka ga drugi Dan odvezla u Minhen...gdje su mu rekli daje bio blagi udar....alii da su predugo čekali...!!! Željko sad ne može samostalno hodati ..živjeti....!!!!😡🤬😡🤬😡😕

DO
doktorica
19:51 24.02.2024.

a hoćemo turizam

PA
Pajdo
03:39 24.02.2024.

Eto kad mrtvi progovore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije