Brođanka tvrdi:

'Muž mi prijeti smrću, a iz Centra me nadziru i žele mi oduzeti djecu'

Slavonski Brod
Ivica Galović/PIXSELL
24.01.2013.
u 23:05

U Centru za socijalnu skrb tvrde da roditelji u ovom slučaju stalno mijenjaju dogovore i djecu koriste za manipulaciju.

Prašina oko dva prethodna slučaja zlostavljanja i podvođenja djece još se nije slegla, a u Slavonskom je Brodu već izbio novi skandal vezan uz rad Centra za socijalnu skrb. Brođanka S. L. tvrdi da je pod pritiskom i prijetnjom oružja morala potpisati dokument kojim “svojevoljno” napušta bračnu zajednicu s mužem zlostavljačem i svojih četvero djece, od kojih je dvoje vrtićke, a dvoje osnovnoškolske dobi. Kada je muža zbog prijetnji smrću prijavila policiji, iz Centra su, kaže, umjesto njega došli nadzirati nju i počeli joj prijetiti oduzimanjem djece.

– Centar je čak dopustio mom mužu da mi dolazi u kuću i cijelu noć provodi s djecom pa se u strahu za život moram zaključavati u sobu. Napominjem da je moj muž zbog prijetnje pravomoćno uvjetno osuđen na pet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od dvije godine, ali sve to vrijeme on slobodno prelazi preko granice iz sela pokraj Bosanskog Broda, gdje živi, u Slavonski Brod, gdje je fiktivno prijavljen – kaže S. L. Ona dodaje da je on u kuću donosio i pištolj koji mu je kriomice uzela i predala ga policiji. S. L. kaže da je radni odnos prekinula na mužev zahtjev, a kasnije su je poslodavci otpuštali jer ih je on stalno nazivao i prijetio im. Tijekom boravka u Bosni muž ju je kontinuirano ponižavao i zlostavljao pa je, suočena s egzistencijalnim strahovima i mogućnošću ubojstva, pobjegla s djecom u Slavonski Brod, u kuću naslijeđenu od pokojnog oca. Već godinu dana pokušava se rastati od muža, ali to joj nikako ne polazi za rukom jer se na nekim ročištima ne pojavi on, a na nekima Centar. Za sve to vrijeme on joj, kaže, i dalje šalje lascivne poruke mobitelom i prijeti joj.

"Iako su djeca cijelo vrijeme kod mene, dječji se doplatak uplaćuje na njegov račun"

– Iako su djeca cijelo vrijeme kod mene, dječji se doplatak uplaćuje na njegov račun. Kada je došla u nadzor, djelatnica Centra čak mi je zaprijetila da se ne smijem družiti s drugim ljudima ni napuštati kuću, a kada sam joj rekla da mi muž prijeti, nasmijala mi se u lice – nastavlja S. L. koja je dobila i sudsko rješenje kojim se njezinu mužu zabranjuje da joj prilazi na udaljenost manju od sto metara. U brodskom Centru za socijalnu skrb kažu da su S. L. i njezin muž već tri puta mijenjali svoje dogovore o tome koliko će dana u tjednu djeca provoditi kod majke, a koliko kod oca te na čiji će račun biti uplaćivan dječji doplatak. Navode i da roditelji u svom postupku rastave braka koriste djecu za manipulaciju, što Centar ne dopušta.

– U interesu djece činimo sve kako bismo im omogućili što ljepši i ugodniji boravak kod oba roditelja. Uskoro će biti imenovana nova osoba za nadzor jer se prethodna povukla nakon što je majka njezino ime objavila na Facebooku – kaže ravnateljica Centra Slavica Nikšić.

Iz PU brodsko-posavske kažu da su protiv muškarca podnijeli optužni prijedlog zbog uznemiravanja, dok su i od muža i od žene primili prijave o prijetnjama onog drugog koje su proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu.

>>Propust službi: Mlada madam izišla iz doma pa podvodila sestre

>>Otac monstrum: 'Mrzio je kćer jer ju je krivio za smrt supruge'

Komentara 16

Avatar Vuglec
Vuglec
08:37 25.01.2013.

Hoćemo zapovjednu odgovornost za djelatnice Centra iz Slavonskog Broda. Odgovorne djelatnice i ravnateljicu u buksu dok se ne utvrdi što je zaista bilo!

OB
-obrisani-
23:14 24.01.2013.

U socijalnim ceentrima vlada javašluk,nemar,lopovluk.....svakim danom čitamo užasne stvari.

Avatar Vuglec
Vuglec
08:35 25.01.2013.

Novine i ostali mediji u Hrvatskoj daju prostor većinom ljudima koji ukazuju na stravične propuste centara i da nema tih medija za te propuste nebi se nikada saznalo. Do danas niti jedna djelatnica centra nije odgovarala za svoje propuste. Vidjet ćemo što će biti sa odgovornima za smrt djeteta iz Slavonskog Broda? Iako to nije jedina smrt i ozljeđivanje djeteta nastalo nesavjesnim radom djelatnica centara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije