dubrovnik

Na brdu Sv. Ivan obilježena 15. obljetnica smrti Rona Browna

ron brown, obljetnica smrti (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/11
04.04.2011.
u 19:46

U Dubrovniku će se održati konferencija u spomen na poginuloga američkog ministra trgovine Rona Browna i 34-ero tragično stradalih putnika

Dvodnevna konferencija „The Brown Forum: Sjedinjene Američke Države i jugoistočna Europa – trgovina i investicije“ počinje sutra u Dubrovniku. Konferencija se održava u spomen na poginuloga američkog ministra trgovine Rona Browna i 34-ero tragično stradalih putnika.

Uz rodbinu i najbliže prijatelje spomenik stradalih putnika na brdu Sveti Ivan danas su posjetili i američki ambasador James B. Foley, predstavnici hrvatske i američke vojske, policija, predstavnici grada, županije i općine, ali i Kolinda Grabar Kitarović, Miomir Žužul te Iva Majoli sa suprugom.

Komentara 8

CA
CaffeEuropa
20:27 04.04.2011.

\"Američki autor Jack Cashill, svojedobno nagrađen i Emmyjem, šokirao je američku javnost iznoseći kako pogibija ministra trgovine Rona Browna u zrakoplovnoj nesreći kod Dubrovnika možda i nije bila tek puki slučaj. Za tri tjedna izlazi njegova knjiga \'Tijelo Rona Browna\' o pogibiji američkog ministra gospodarstva koja se dogodila 3. travnja 1996., a posebno intrigantna iz prvog Cashillova nastavka je priča iz američke vojne baze Dover. Po Cashillu, tri dana nakon smrti Rona Browna, vojna fotografkinja Kathleen Janoski, zaposlena na vojnom institutu za patologiju, primijetila je cirkularnu rupu u gornjem dijelu glave poginulog Browna. \"Uf, pa to izgleda kao rupa od metka\", Jack Cashill je citirao fotografkinju Kathleen Janoski. Prema Cashillu, Brown je bio \"klasičan čovjek koji je previše znao\", a ubijen je zbog Enrona.\"

CA
CaffeEuropa
20:37 04.04.2011.

Slobodna Dalmacija, 04.04.2008: \"U najnovijoj kolumni Cashill smatra da je vrijeme da Barack Obama progovori o sumnjivim okolnostima Brownove smrti “iza koje potencijalno stoji i obitelj Clinton”. Ron Brown U njoj spominje i stalna nastojanja čelnika američke crnačke zajednice, među, među kojima je jedan od upornijih političar Jesse Jackson, da se konačno istraže sve okolnosti pogibije Rona Browna. Sumnju u Brownovu likvidaciju potkrepljuju tri patologa i fotografkinja koji svjedoče da su u Brownovoj glavi vidjeli rupu “koja neobično podsjeća na ranu od 45-kalibarskog metka”. - Ta svjedočanstva samo su naštetila njihovim karijerama, a obdukcija nad Brownovim tijelom nikada nije napravljena. Osim toga, AWACS sustav sugerirao je kako je zrakoplov skrenuo s rute privučen svjetlom, a čovjek odgovoran za navigacijske sustave nađen je s rupama od metaka u grudima tri dana nakon nesreće - progovara Cashill i o drugim sumnjivim okolnostima pada američkog zrakoplova u kojemu je poginulo 35 ljudi. - Obama kao Afroamerikanac, očito je, ne osjeća potrebu govoriti o Brownovoj smrti, osim ako baš mora. No, ako on ne progovori, nikada neće biti istrage - zaključuje u najnovijoj kolumni Jack Cashill\"

CA
CaffeEuropa
20:24 04.04.2011.

Zrakoplov u kojem se nalazio američki ministar trgovine Ron Brown je stradao zbog terorističke akcije SAD-a. Zrakoplovnu nesreću je preživjela stjuardesa koja se nalazila u repu aviona. Umrla je u bolničkim kolima na putu do bolnice jer joj je netko nožem razrezao arteriju. Kontrolor leta na dubrovačkom aerodromu Ćilipi je \"izvršio samoubojstvo\" nakon dva dana. Ne zna se tko mu je \"pomogao\" u izvršenju \"samoubojstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije