velika gorica

Na muci vlasnika prostora Tržnog centra skupljaju političke bodove

Dražen Barišić (1)
Jurica Galoic/PIXSELL
01.09.2012.
u 11:12

Političari vlasnicima nisu rekli da oni ne mogu utjecati na stečajnog upravitelja

Problemi s kojima se suočavaju vlasnici malih poslovnih prostora na Tržnom centru u Velikoj Gorici, njih 70-ak, koji godinama očekuju izdavanje tabularnih isprava kako bi koristili stvarna vlasnička prava svojih prostora, iskorišteni su u političkoj igri kojom je u tome gradu započela otvorena kampanja za nadolazeće izbore. Problem prisutan više od 15 godina aktualiziran je nedavno, organizirana je i tematska sjednica na kojoj su sve političke opcije tražile "najbolje" rješenje.

Zaključili su političari tada – vlasnicima se moraju izdati tabularne isprave prije bilo kakvih odluka o rekonstrukciji Tržnog centra, odnosno pokretanja postupka iseljenja zelene tržnice. Ni predsjednica Vijeća Vesna Škare-Ožbolt ni gradonačelnik Dražen Barišić nisu vlasnicima tada rekli ono ključno – nikada nije, niti će biti u njihovoj nadležnosti rješenje toga problema jer nema modela ni zakonskih propisa po čijoj osnovi mogu ili smiju utjecati na odluku stečajnog upravitelja koji odgovara zašto vlasnicima jesu ili nisu izdane tabularne isprave.

Umjesto jednostavnog odgovora vlasnicima, političari su se uputili u prepucavanja. Vesna Škare-Ožbolt upire prstom u Barišića tvrdeći da je pogodovao većinskom vlasniku tržnice Željku Žužiću i tako mu osigurao znatnu imovinsku korist.

– Tvrdim to i dalje jer na prostoru Tržnog centra nastaje 800 kvadrata novog prostora kojem bi vlasnik bio Žužić, što je nedopustivo jer je to prostor svih suvlasnika. Na ovaj način Žužiću se pogoduje da besplatno dobije prostor od 1,600.000 eura – jasna je Škare-Ožbolt. Barišić pak tvrdi da je riječ o dogovorenom igrokazu bivših ministara i suradnika – Ožbolt i Ivana Šukera. Tome na tragu sve su jasnija šaputanja da je trenutačna predsjednica Gradskog vijeća zapravo budući kandidat za gradonačelnika.

– Nemam nikakvih političkih ambicija. Samo želim pomoći vlasnicima da riješe problem jer je Žužiću mimo našeg dogovora izdano rješenje o građenju – opovrgava optužbe Škare-Ožbolt. Barišić pak ne krije da će se opet kandidirati za gradonačelnika i poručuje: – Poželi li kojim slučajem Žužić financirati kampanju za gradonačelnika, odbit ću ga jer njegov novac ne želim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije