Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kruno Peronja:

Na odluku nemam komentara, ali izbore trebamo dobiti!

kruno peronja
Ivana Ivanović/Pixsell
04.05.2011.
u 15:30

Već su počele špekulacije da će novi predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije biti Zlatko Ževrnja, načelnik Općine Dugopolje.

Nemam komentara. Donesena je odluka o raspuštanju Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Nije uobičajeno govoriti o stranačkim odlukama. U svakom slučaju izbore trebamo dobiti, kazao je za Večernji list Kruno Peronja, sada već bivši šef dalmatinskog HDZ-a.

Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasno je, naime, raspustilo Županijski odbor Splitsko-dalmatinske županije na čelu s Peronjom, a za povjerenika je imenovalo župana Antu Sanadera. Smjena je u kuloarima mjesecima najavljivana, a izvori bliski vrhu stranke šuškaju kako će se raspustiti i gradski odbor HDZ-a čiji je predsjednik Dujomir Marasović, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split.
 
Novi povjerenik, župan Ante Sanader kaže da će učiniti sve sa stranačkim kolegama kako bi stranku vodio na putu prema pobjedi na parlamentarnim izborima. Danas je na službenom putu u Karlovcu, a idućih dana sastat će se s Povjerenstvom u kojem su čelnici gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije pa će odlučiti što i kako dalje. Mora pripremiti unutarstranačke izbore za novi saziv Županijskog odbora HDZ-a.

Kruno Peronja je "stari" HDZ-ovac. Bio je i župan i dožupan, a obnašao je i brojne stranačke dužnosti. Najviše se, kažu dobro upućeni, predsjednici stranke, ujedno i premijerki, zamjerio kao predsjednik Nadzornog odbora "Jadroplova", koji je punih 18 mjeseci direktoru Stjepanu Papiću (nedavno smijenjenom) odobravao trostruko veću plaću od one propisane odlukom Vlade.
Hoće li župan Ante Sanader uspjeti okupiti "pravu ekipu" koja bi na parlamentarnim izborima HDZ-u mogla izboriti željene mandate u Saboru, ostaje vidjeti. Već se počelo spekulirati da bi novi šef dalmatinskog HDZ-a mogao postati Zlatko Ževrnja, načelnik Dugopolja koji je tu Općinu "preporodio".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije