Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijene gledaju dvaput

Na ovoj njemačkoj benzinskoj postaji vozači u nevjerici zbog niskih cijena, vlasnik objasnio što se dogodilo

Benzinska postaja
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
18.03.2022.
u 09:57

Benzinska postaja jednostavno se više ne može nositi s višim cijenama, rekao je Brunner za njemački portal "Der Neue Tag"

Više od dva eura po litri dizela ili benzina previše je za pumpe na benzinskoj postaji Brunner u bavarskom Oberviechtachu. Uređaji više ne mogu pratiti korak s cijenama goriva, objašnjava vlasnik benzinske postaje Hans Brunner, pa pumpe prikazuju samo cijene od pola litre, piše magazin Fenix.

Ovaj 73-godišnjak ne zabrinjava se mnogo zbog tog tehničkog problema, mušterije su, otkriva, oduševljene.

– Čak i ako ne dobiju benzin u pola cijene – naglašava raspoloženi vlasnik benzinskih postaja u čije se postaje redovito pogleda dvaput. Prvi put u nevjerici zbog neobične lila boje, a drugi put zbog nevjerice koju izazivaju napisane cijene.

Određivanje cijena i litarskih prikaza na stupovima potječe iz vremena njemačke marke. Budući da je uređaj star, cijena se zaustavlja na 1.99.

– Benzinska postaja jednostavno se više ne može nositi s višim cijenama – rekao je Brunner za njemački portal "Der Neue Tag".

Kupnja novih dozatora goriva, kaže Brunner, ne isplati se.

– Prestar sam za ulaganje, ali ja i moja supruga još ne želimo prestati raditi. Ni naše mušterije ne žele da zatvorimo. Zato smo se samo prilagodili situaciji, odredili cijenu po pola litre i objasnili sve na natpisima na pumpama. Morate napraviti dva izračuna, tako da moramo ponovno vježbati mentalnu aritmetiku, smije se 73-godišnjak.

VIDEO Cijene goriva otišle u nebo! Litra benzina i dizela na rekordnim razinama

Komentara 2

PA
pavlov
11:34 18.03.2022.

Da možeš mislit... Napravili marketinšku navlakušu, vozači će stati kod njih, misleći da je to cijena l goriva, a onda će bar 70% i natočiti gorivo, kad su već stali....

PV
prcko.vita
10:33 18.03.2022.

Zato će nama naš dragi Plenki od utorka vratiti litru benzina na 9,99 a narod će od sreće plakati i počet skupljati sredstva za veliki spomenik velikom vođi. A Mađari će krenuti u šoping u Hrvatskoj, a ne obrnuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije