Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće Ministarstva pravosuđa
Povratak na članak

Na sudovima više predmeta nego godinu prije, ali i manje zaostataka

Broj riješenih predmeta povećan je za četiri posto, dok je broj neriješenih predmeta smanjen u odnosu na godinu ranije za devet posto, s 559.072 predmeta na 508.931, pokazuje izvješće.

Komentari 4

DU
Deleted user
09:41 04.03.2017.

Slucaj Maskarin je dovoljan za ocjenu sudova u maloj bananici.

VL
JO
jozomeda
09:21 05.03.2017.

samo kavice ispijaju

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:37 04.03.2017.

kao i 90tih, korupcija i sustavno propadanje se prikazuje glasačima kroz prizmu ljubičastih naočala

VL
Avatar comparator
comparator
10:24 04.03.2017.

Sporost sudovanja je nedopustiva kao i vidljiva politička obojenost crvenom bojom te kao takvo pravosuđe nerado provodi zakon već kalkulira s vremenom suđenja u povoljnim političkim uvjetima kad na vlast dođe određena opcija kojoj odgovara proces. Tako na žalost nema stvarnog i jasnog krivca te se dobiva dojam da je upravo politika ta koja upravlja sudstvom . Pravosuđe se poziva na samostalnost koja na žalost nije vidljiva jer se dvije stranke lako dogovore o sastavu Ustavnog suda ,Vijeća sudaca i svih drugih nivoa sudbene vlasti iz kojih pak lako možemo zaključiti kako je sudbena vlast iznikla iz bivšeg komunističkog sustava . Postoji opasnost o zavisnosti tih segmenata društva od vanjskih faktora koji se tajnim kanalima lako mogu povezati s stranim silama jer su potpuno nedodirljive. Demokracija tog tipa paše USA ali i Rusiji kao i EU jer se lako dogovore u provođenju svojih agresivnih politika prema Hrvatskoj. Gdje je tu interes Hrvata?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.