Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niče luksuzno zdanje

Na zadarskom Hyatt Regency hotelu izlivena zadnja betonska ploča

završetak betonskih radova u Zadru
Foto: Hyatt Regency Zadar
1/3
28.11.2023.
u 17:16

Hotel će imati 133 smještajne jedinice, a u rezidencijalnom dijelu 200 jedinica. Visina investicije je 55 milijuna eura, a investitor Doğuş grupa potvrđuje plan o završetku projekta tijekom iduće godine

Nakon višemjesečnih radova na gradilištu luksuznog hotela Hyatt Regency Zadar u centru grada, izlivena je i posljednja betonska ploča na povijesni dio budućeg hotelskog kompleksa. Time su danas završeni svi betonski radovi na novom turističkom objektu. Radovi se, inače, odvijaju po planu te sada slijedi izgradnja krovišta i postavljanje fasade na zgradi hotela. Inače, završetak betonskih radova označava ključni trenutak u realizaciji projekta, a stanovnici i posjetitelji Zadra sada će biti u prilici svjedočiti vizualnim promjenama na simbolu zadarske povijesti. Pogotovo kada na red dođu i radovi na uređenju i proširenju ceste ispred samog hotela što je u nadležnosti lokalne gradske uprave. Paralelno, interijer hotela također poprima svoj oblik kojem prethode postavljanje instalacija i ostali završni radovi.

Izgradnja hotela Hyatt Regency Zadar, luksuznog objekta koji će Zadru donijeti novo turističko ruho i gostima pružiti nove doživljaje, počela je lani. Investicija je 55 milijuna eura, a investitor, Doğuş grupa, potvrđuje da se finalizacija projekta očekuje tijekom iduće godine.

- Betonski radovi su gotovi i započeli smo s ugradnjom instalacija. Građevinski radovi bit će zaključeni u rujnu 2024., a o datumu otvaranja hotela odlučit ćemo nešto ranije u suradnji s Hyatt International. Iznimno smo zadovoljni s napretkom radova i radujemo se njihovom zaključenju te se nadamo i daljnjoj uspješnoj suradnji svih uključenih strana s obzirom na to da je za realizaciju ovakvog projekta nužan otvoren dijalog između investitora i lokalne zajednice - kaže Egemen Çam, projektni menadžer.

Pored izgradnje hotela planirana je i investicija u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela s ciljem dodatnog osnaživanja urbane kvalitete destinacije.

- U svijetu je prisutan snažan trend izgradnje hotela koju prate kvalitetni rezidencijalni sadržaji. Naša je nakana bila kroz ovaj projekt predstaviti nešto luksuzniji i zeleniji arhitektonski pristup. Namjera nam je privući različite profile kupaca koji cijene sadržaje poput bazena, igrališta i drugih dodatnih objekata, zajedno s odgovarajućim planom upravljanja. Cilj je da korisnici naših rezidencijalnih jedinica uživaju u Zadru, kako u sezoni tako i izvan nje, s obzirom na to da će moći koristiti i hotelske sadržaje koji su blizu njihovih nekretnina - ističe Burak Baykan, direktor Doğuş grupe za jugoistočnu Europu.

Hotel u povijesnoj zadarskoj jezgri imat će, inače, 133 smještajne jedinice, a nosit će pet zvjezdica. S brendom Hyatt, zadrski će hotel ući pod isti krov s oko 1200 hotela, koji imaju više od 300.000 soba, u 72 zemlje. Njegov rezidencijalni dio imat će, pak, oko 200 rezidencijalnih jedinica koje će korisnicima omogućiti kvalitetan način življenja u sklopu hotela. Idući tjedan gradilište će obići i predstavnici Hyatt grupe.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Svinjogojci i dalje prosvjeduju: 'Ovo nije svinjska kuga, ovo je politička kuga'

 

 

Komentara 12

Avatar Asterix
Asterix
21:56 28.11.2023.

Zašto su Srbi na nas išli oružjem? Zato što nisu imali love. A tako lako nas je osvojiti... evo, i Turcima uspijeva bez borbe.

Avatar barba_barba
barba_barba
19:21 28.11.2023.

Bravo, glavno da je sve u hrvatskin rukama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije