Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CITY GALERIA Natkriveni prostor na Relji nova je ‘štacija’ voća i povrća

Nakon 30 godina izmješta se zadarska ‘Mala pijaca’

pijaca-txt.jpg
Foto: Dino Stanin
24.10.2008.
u 13:34

ZADAR – Dragi, aj’ vidi s balkona ima li blitve, kumpira. Aj’, obeća si da ćeš danas ti ići... Posljednjih 30 godina ovo su bile riječi možda stotina Zadranki, stanovnica brojnih zgrada na Relji, koje su slale svoje supruge u spizu nakon što bi s balkona, tik iznad Male pijace na Relji, vidjele da je stigla svježa roba.

Aj’ po spizu
Tako će muža po spizu moći poslati još danas i sutra i više nikad. Tužna priča? Nije. I to barem ne za prodavače. Oni, naime, preseljenjem u zgradu obližnjeg Trgovinskog centra više nikad neće morati bježati pred kišom, neverom, smrzavati se na buri, pa i sramotit’ se u kafiću moleći po tko zna koji put pristup zahodu. Čini se istodobno da bi im i posao mogao nešto bolje krenuti.

– Tržnica u natkrivenu prostoru, odnosno na jednom od trgova City Galerije, bit će velika oko 800 metara četvornih i preseljenjem male zadarske tržnice u naš prostor upotpunit će se njezin dosadašnji sadržaj. Naime, tu će biti smještena ribarnica, mesnice, trgovine mješovitom robom, pekarnice, delkatesne trgovine i sve ostalo čega dosad nije bilo na tržnici – ističe Katarina Galić, menadžerica zadarske City Galerije, ističući kako je City Galeria prostor Gradskoj tržnici Zadar osigurala po simboličnoj cijeni, što ima i svoju ‘računicu’.

Privlačenjem Zadrana i na tržnicu, povećat će se mogućnost kupnje i u ostalim brojnim trgovinama, a ponešto bi se moglo zaraditi i na parkirališnim mjestima u podzemnoj garaži na dvije etaže, kojih ima više od 400. Istodobno, na prostoru male zadarske pijace neće, kako su neki u prvi mah pomislili, niknuti još jedna zgrada. Štoviše, prostor Male pijace postat će nova pluća Zadra, budući da bi tamo trebale niknuti biljke, stabla...

Komfor se plaća
Naime, na tom je prostoru predviđena izgradnja novog zadarskog parka koji će se nadovezati na postojeći uz dvoranu i uvalu Jazine.

No, i u ovom slučaju bilo je nezadovoljnih.
– Drago mi je zbog boljih uvjeta što se selimo s Male pijace, no nije mi jasno zbog čega ćemo sada morati plaćati parkiranje – rekao je jedan od prodavača.

Drugi, koji pristaje zaradu od kilograma krumpira dati za sigurno parkirališno mjesto, ljut je, na kako kaže, loše izgrađen rotor i nada se rekonstrukciji.
Sve zajedno ukazuje da Relja polako ail sigurno preotima poluotoku primat u gradskim događanjima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije