Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAZITE NA INTERNETU

FOTO Puni kovčezi za samo 3 eura? Nemojte biti naivni, ovo je nova prepredena prevara

Putnici u Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
24.02.2024.
u 18:48

Lažirali su desetke komentara u kojima "zadovoljni korisnici" njihove usluge slikaju torbe prepune elektronike i odjeće

Oni koji su na vrijeme primijetili objavu, vjerojatno su se poveselili obavijesti na društvenim mrežama da zagrebačka zračna luka po iznimno niskim cijenama prodaje izgubljenu prtljagu. Na žalost, radi se samo o dobro odrađenoj prijevari.

Na Facebook stranici imena Zračna luka Zagreb pojavila se objava u kojoj stoji da se prodaju koferi jer "zrakoplovna tvrtka ne može snositi troškove zbrinjavanja izgubljene prtljage u sljedećem tromjesečju". Cijena? Manje od tri eura za kofer. Iako je već ovo dovoljno za prevariti lakovjernije osobe, prevaranti su otišli korak dalje.

Lažirali su desetke komentara u kojima "zadovoljni korisnici" njihove usluge slikaju torbe prepune elektronike i odjeće, pri čemu nabrajaju da su za manje od tri eura dobili skupe proizvode za kosu, dizajnersku odjeću ili pak nekoliko laptopa i drugih elektroničkih uređaja.  Korisnike društvenih mreža prevaranti su pokušali navesti da prtljagu kupe online, klikom na "dugme" u komentarima. 

Kratkim scrollanjem po njihovoj Facebook stranici može se primijetiti da je ista prije nekoliko godina reklamirala ženske cipele, a prošli tjedan je promijenila profilnu fotografiju u sliku aerodroma i počela objavljivati o rasprodaji kovčega. U međuvremenu su se oglasili iz Zračne luke Franjo Tuđman te građanima poručili da nikada neće organizirati prodaju prtljage, kao ni tražiti podatke o bankovnim karticama ili osobne podatke bilo koje vrste putem društvenih mreža.

VIDEO Europa okovana snijegom: Frankfurtska zračna luka otkazala više od 300 letova

Komentara 1

AC
acer7
15:07 26.02.2024.

Ja sam im poslao sliku kartice s obje strane. bila je dobra prilika, samo 3 euro za kovčeg, pa da je i prazan dobro budem prošao. rekao sam neka mi 10 pošalju, sami si naplate jer ja to ne znam. sad samo moram čekati, zanima me što budu unutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije