Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarno - igrani film

Pogledajte premijeru filma Žumberački uskoci: Mistična priča o višestoljetnim ratnicima

Žumberački uskoci
Boris Ščitar/PIXSELL
01.02.2023.
u 21:11

Kako su se žumberački uskoci borili, ali i kakvim životom su živjeli dok nisu ratovali saznajte u dokumentarno-igranom filmu "Žumberački uskoci

Dokumentarno - igrani film ''Žumberački uskoci'' prvi je projekt na nacionalnoj razini jednog primarno tiskanog medija kao što je Večernji list. Na velikom platnu i malim ekranima po prvi je puta oživljena mistična priča o višestoljetnim ratnicima, bečkim plaćenicima i hrvatskim grkokatolicima, a važnu ulogu imali su i u bitki kod Siska 1593.godine, kada je zaustavljeno širenje Osmanskog Carstva prema ostatku Europe. Otkrijete srednjovjekovni Žumberak i upoznajte žumberačke uskoke u priči punoj odanosti, emocija, krvi i borbe, ali i kontroverza i širokoj javnosti dosad neotkrivenih povijesnih detalja.

Žumberački uskoci u kratkom su roku izazvali veliko zanimanje javnosti pa je tako film prikazan u nekoliko gradova u Hrvatskoj: Zagrebu, Samoboru i Vukovaru kao i na televiziji s nacionalnom koncesijom što je privuklo brojnu publiku. Kako su se žumberački uskoci borili, ali i kakvim životom su živjeli dok nisu ratovali saznajte u dokumentarno-igranom filmu "Žumberački uskoci" dostupnom na vecernji.hr, večeras od 21 sat.

Ključne riječi

Komentara 3

ZZ
Zvir Zvirek
22:12 01.02.2023.

Su te oni junaki teri su napali golorogeka Kajkavskoga naroda za vreme Gubčeve puntarije? Neš ti mistike br(al)e.

Avatar Apocalypse Scorpion
Apocalypse Scorpion
06:26 05.02.2023.

mustafa2 @ Ako nije tajna, i bez zlih namjera, od kud si mustafa, jesi li i sad u Hrvatskoj i koliko imaš godina??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije