Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nebinarne osobe u binarnim jezicima: tko je pobijedio na Euroviziji?

15.05.2024. u 08:25

S vremenom, kad nebinarnost postane raširenija, vidljivija, jezik će sam pronaći način da izrazi "novu" stvarnost

Komentara 8

VI
Visibaba
09:31 15.05.2024.

Nebinarnost objektivno ne postoji, svi sisavci na svijetu, uključujući i čovjeka (homo sapiens) jesu binarni, muško ili žensko. Gramatika je također kakva jest, postoje jednina i množina. A ovaj teror koji se počinje vršiti i nad jezikom i nad svima nama sve više poprima razmjere fašizma. Nemam ništa protiv da sebe netko vidi i smatra kako god želi, to je njegova privatna stvar. Ali kad se to počne nametati drugima, kad počne indoktrinacija i ispiranje mozga, kao sad kroz medije, to je neprihvatljivo. Postajete ko ravnozemljaši - ne priznajete znanost, ne priznajete znanstvene činjenice niti objektivnu stvarnost i terorizirate sve oko sebe tom svojoj ideologijom.

PR
pravedno
09:19 15.05.2024.

Prirada ga demantira, nema neznam šta sam. Št. Sve je u prirodi nekako podjeljeno on i ona nema neznam šta je.

Avatar unsub
unsub
09:20 15.05.2024.

Koliko raširenija misliš da će biti da bi se prirodno uvukla u jezik? Čisto sumnjam. Recimo tetkica, peškirić, derpe su ušli u sve jezike ali dotični nisu zadovoljni izrazima pa cenzuriraju npr. i neke pjesme i kriče o "govoru mržnje". Ako ti nebinarni frikovi ikad uđu u riječnike ljudi, sigurno je da neće biti zadovoljni. Ulica ima običaj reći popu pop bobu bob.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije