Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprava

Nemamo ništa protiv ćirilice, ali za nju je još rano u Vukovaru

mh
Robert Anić/PIXSELL
18.09.2013.
u 21:46

Svi imamo senzibilitet prema Vukovaru i on je u duhovnome smislu i dalje ranjen, kazala je Vesna Škare Ožbolt

Pomirba Francuske i Njemačke trajala je punih 60 godina i tek su se sada uveli neki dvojezični natpisi. Dugotrajan je to proces i treba procijeniti kada je pravo vrijeme. Svi imamo određen senzibilitet prema Vukovaru, on je u duhovnome smislu i dalje ranjen – poručila je danas bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na okruglom stolu na temu “Što je Vukovar Hrvatskoj” održanom u prostoru Matice hrvatske.

Govornici su jednoglasno zaključili da je uvođenje dvojezičnih natpisa u Vukovaru preuranjeno.

– Dio ljudi u Vukovaru nema ništa protiv ćirilice, no simbolična obilježja, kao što su natpisi na javnim zgradama, trebaju se odgoditi na još neko vrijeme. Nekima to pismo nije kulturno dobro nego simbol stradanja – kazao je Ilija Iljkić, predstavnik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Očekuju da će Vlada pomoći u normalizaciji odnosa jer je Vukovar, kažu, grad obnovljenih fasada, ali neobnovljene duše. Na okruglom stolu govorili su i Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e, Igor Zidić iz Matice hrvatske, fra Vjenceslav Janjić i drugi.

>>Branitelji dijelili zastupnicima majice s natpisom \'Stop ćirilici\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije