Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNI KOEFICIJENTIMA

Nemiri među sindikatima znanosti i obrazovanja: Najavili prosvjede na Markovu trgu

Zagreb: Sindikati znanosti i obrazovanja najavili su prosvjedne akcije na Markovu trgu 9.2.2024. godine
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
02.02.2024.
u 13:15

Sindikati javnih službi najavili prosvjed sljedećeg petka na Markovom trgu, kažu, nezadovoljni su koeficijentima koje je Vlada predložila.

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Matija Kroflin i predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić najavili su prosvjed koji će se na zagrebačkom Markovu trgu održati 9. veljače, odnosno idući petak.

“Svjesni smo da smo sami, jer drugi nisu za prosvjed, ali mi se borimo za sve”, rekli su danas, prenosi N1.  Kažu, nezadovoljni su koeficijentima koje je Vlada predložila.

“Imamo  20 tisuća članova. Naravno da bismo bili sretni da su s nama kolegice iz Sindikata učitelja”, rekao je Stipić danas.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, iz dva spomenuta sindikata su početkom tjedna pozvali sindikate javnih službi na sastanak oko akcija, no nisu se svi odazvali. Jučer su Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja i Nada Lovrić iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama održale konferenciju za medije i oštro su kritizirale način na koji su dobile poziv.

“Pozivamo i naše nečlanove i druge zaposlenike u sustavu”, dodao je Kroflin.

VIDEO

 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:50 02.02.2024.

Neka si pozovu pajdaše iz HND-a. Možda ih se skupi stotinjak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije