Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAKON

Nepropisno parkiranje u Njemačkoj još skuplje: Uvedena nova kazna za vozače

Pixabay
29.09.2021.
u 16:33

Nova odluka se odnosi i na vozače automobila koji parkiraju dulje od dopuštenog na parkiralištu supermarketa

Prema dosadašnjem njemačkom zakonu bilo je dozvoljeno da vučna služba odvuče svako vozilo koje je nezakonito parkirano na tuđem privatnom posjedu. Prema novom zakonu vlasnik parkirnog mjesta nije dužan vlasniku auta reći gdje mu je auto dok on ne plati kaznu, odnosno račun vučnoj službi.

To se također odnosi na vozače automobila koji parkiraju dulje od dopuštenog na parkiralištu supermarketa. Prema podacima Stiftung Warentesta, njemačke potrošačke organizacije i zaklade koja je uključena u nepristrano istraživanje i usporedbu roba i usluga, vlasnik vozila to mora znati i prihvatiti, piše Fenix Magazin.

Vlasnik automobila odgovara čak i ako njegov automobil vozi netko drugi koji parkira gdje ne smije.

– Kad je račun vučnoj službi u cijelosti plaćen, vlasnik parkirnog mjesta koji je zvao vučnu službu vlasniku automobila mora reći gdje mu je automobil  – ističu stručnjaci.

Prema Stiftung Warentestu, vlasnici automobila ne moraju baš sve ispoštovati što vlasnik parkinga traži. Na primjer, ako vlasnici parkinga naruče vučnu službu koja naplaćuje daleko više od lokalnih pristojbi, vlasnici automobila moraju platiti samo onoliko kolika je lokalna pristojba, odnosno kolika je cijena gradske vučne službe, a ne privatne.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar poglavnik1
poglavnik1
17:09 29.09.2021.

nevjerovatno koliko gluposti ste nadrobili u ovako malom postu. laz je da vucna sluzba/policija smije odvuci neciji auto ako je parkiran na privatnom zemljistu,istina je da vlasnik tog privatnog zemljista smije naloziti slepanje tog auta i vlasnik tog privatnog zemljista placa slepanje a on naknadno trazi od vlasnika auta da mu vrati taj novac.

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
17:03 29.09.2021.

Piše Fenix Magazin! Lol!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije