Haaški sud

Nerma Jelačić: Ratku Mladiću nije ozbiljno narušeno zdravlje

mladić (1)
Reuters/AFP
08.06.2011.
u 14:35

Mladić je još izdvojen, ali nije izoliran te će uskoro biti prebačen u rezidencijalni dio pritvorske jedinice u Scheveningenu

U Haagu se još obavljaju zdravstveni pregledi nekadašnjeg zapovjednika Vojske Republike Srpske Ratka Mladića i do sada nije prijavljeno ozbiljno narušeno zdravstveno stanje ili stanje životne opasnosti, rekla je danas glasnogovornica Haaškog tribunala Nerma Jelačić, a prenose mediji u Srbiji.

Mladić je još izdvojen, ali nije izoliran i prolazi kroza standardnu proceduru tijekom koje se obavljaju promatranja i zdravstveni pregledi i uskoro će biti prebačen u rezidencijalni dio pritvorske jedinice u Scheveningenu, najavljeno je na redovnom brifingu za novinare, piše beogradski Blic.

Nerma Jelačić kaže kako o detaljima koji se odnose na zdravlje Mladića ne može govoriti. Na pitanje je li se Mladić izjasnio hoće li će se od optužbi pred Tribunalom braniti sam, glasnogovornica je rekla kako optuženi ima pravo u roku od mjesec dana pisanim putem obavijestiti tajništvo Tribunala namjerava li se braniti sam ili će imati braniteljski tim.

Nije željela odgovoriti na pitanje postoji li mogućnost da Mladić i Karadžić budu smješteni blizu jedan drugoga i je li moguć njihov susret.

Ključne riječi

Komentara 1

DJ
djanii
14:53 08.06.2011.

ma on laže da je bolestan,bolstan je kao i svaki drugi starac sa 70 godina,a što ga čiloga nisu isporučili da u punoj snazi ispriča svoj mein kampf

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije