Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja operaciju u Rafahu

Netanyahu nezadovoljan Hamasovim prijedlogom: 'Daleko je od naših zahtjeva'

Opening ceremony marking Israel's national Holocaust Remembrance Day in Jerusalem
Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS
1/3
07.05.2024.
u 21:42

Hamasov dužnosnik Osama Hamdan upozorio je u utorak da nikakva prekida vatre neće biti ako se nastavi izraelska agresija na Pojas Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u utorak da nije zadovoljan novim Hamasovim prijedlogom za prekid vatre, a Hamas je upozorio da nikakva dogovora neće biti ako se nastavi izraelska agresija na Pojas Gaze. Netanyahu je rekao da je novi Hamasov prijedlog za prekid vatre daleko od osnovnih izraelskih zahtjeva, dodajući da je vojni pritisak i dalje nužan kako bi se oslobodilo taoce koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

Izraelske snage zauzele su palestinsku stranu graničnog prijelaza u Rafahu, što je Netanyahu ocijenio "jako značajnim korakom prema uništenju preostalih Hamasovih vojnih sposobnosti." Time je presječena ključna ruta kojom je pristizala pomoć u Pojas Gaze koji je već na rubu gladi. 

Hamasov dužnosnik Osama Hamdan upozorio je u utorak da nikakva prekida vatre neće biti ako se nastavi izraelska agresija na Pojas Gaze. Hamdan je to rekao na konferenciji za novinare u Bejrutu, a Hamasovo izaslanstvo stiglo je u međuvremenu u Kairo iz Dohe kako bi nastavili pregovore o prekidu vatre, priopćio je Hamas. 

"Tvrdimo da vojna operacija u Rafahu, ako je Izrael izvede, neće biti piknik za (izraelsku) vojsku", rekao je Hamdan. "Loptica je na Netanyahuovoj strani", dodao je. Istaknuo je da je novi prijedlog za prekid vatre na koji je Hamas pristao "minimum koji odgovara zahtjevima njihova naroda i njihova otpora. Prijelaz Rafah bio je i ostat će isključivo egipatsko-palestinski prijelaz", rekao je Hamdan.

GALERIJA Sukob Irana i Izraela

Opening ceremony marking Israel's national Holocaust Remembrance Day in Jerusalem
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije