nastavak suđenja

'Netko je povikao: Evo opet mangupa s oružjem!'

ivan boršić, ivica štrk
Goran Jakuš/PIXSELL
05.09.2012.
u 16:08

Boršića se tereti da je od Štrka naručio ubojstvo Ante Rose, a sve se odvijalo u prosincu 2010. na parkiralištu pred igraonicom Bimbo na Velesajmu

Sjeo sam u vozilo i začuo neku buku. Primijetio sam da je Roso ozlijeđen, a oko njega se bila okupila grupa ljudi. U jednom trenutku netko je povikao: “Evo opet mangupa s pištoljem!” Potražili smo zaklon, a vidio sam da taj čovjek nešto traži po ruksaku koji je bio na tlu. Nisam mu vidio lice, no on je podizao pištolj nekoliko puta. Bio sam ljut jer sam se ni kriv ni dužan našao na nišanu oružja, kazao je Darko Sekić jučer svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Ivanu Boršiću i Ivicu Štrku.

Boršića se tereti da je od Štrka naručio ubojstvo Ante Rose, a sve se odvijalo u prosincu 2010. na parkiralištu pred igraonicom Bimbo na Velesajmu. Motiv naručene likvidacije, prema optužnici, bila je borba za prevlast u podzemlju, a nakon događaja Roso je pobjegao i od tada mu se zagubio svaki trag. U međuvremenu je zajedno s Boršićem i Štrkom postao jedan od optuženika na novom suđenju za krvavu pljačku Fine u rujnu 2005. kada su u Zvonimirovoj u Zagrebu ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića. Da Roso ima veze s tom pljačkom, doznalo se nakon uhićenja prvo Štrka, a zatim Boršića, koji je policiji priznao i da je sudjelovao u nekim razbojstvima, pa i onom u Fini.

Sekić, koji je jučer svjedočio, bio je trener u teretani ispred koje se napad na Rosu dogodio, a kazao je da je po izlasku iz teretane vidio Boršića kako prekapa po prtljažniku dok je Roso mokrio pored obližnje reklame.

Osim Sekića svjedočio je i Matija Reščić, a obojica su kazala da prije tog događaja nisu primijetili da su Boršić i Roso u napetim odnosima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije