zajednička budućnost

Neven Mimica: Očekujem susret predsjednika Hrvatske i Srbije

'12.01.2012., Zadar - Gradjani Zadra imali su priliku poslusati predavanje o Europskoj uniji na kojem su izlagali Neven Mimica, Ingrid Anticevic Marinovic i Nikola Turcinov. Photo: Filip Brala/PIXSELL
Filip Brala/PIXSELL
27.04.2013.
u 11:40

Nama je to veliki dan, ali i ohrabrenje za sve u regiji, u kojoj će naš ulazak dobro odjeknuti, izjavio je Mimica te potom istaknuo da je normalizacija odnosa sa Srbijom davno krenula

Neven Mimica u subutu prijepodne u Varaždinu je komentirao normalizaciju odnosa sa Srbijom te dodao da je siguran da će uslijediti i susreti na razini predsjednika države.  

- Na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju pozvali smo zemlje članice EU, ali i zemlje u regiji koje jesu ili nisu u procesu približavanja EU. Nama je to veliki dan, ali i ohrabrenje za sve u regiji, u kojoj će naš ulazak dobro odjeknuti - izjavio je te potom istaknuo da je normalizacija odnosa sa Srbijom davno krenula. 

- U jednom je trenutku ta normalizacija bila zaustavljena, ali je opet nastavljena zahvaljujući razgovorima na razini ministara i predsjednika Vlade. U posljednje ih je vrijeme bilo dovoljno, što pokazuje da je pred obje zemlje budućnost dobrosusjedskih odnosa, kao i zajednička budućnost u EU - rekao je Mimica.

>>Vučić stiže u Zagreb
. Posjet je prethodnica Josipoviću i Nikolića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije