Slučaj Fimi Medija

Nije se pojavio ni jedan svjedok, odvjetniku HDZ-a kazna 5000 kn

Fimi Medija, Sanader
Goran Jakuš/PIXSELL
22.04.2013.
u 10:41

Sutkinja Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća, zbog odugovlačenja postupka sa 5000 kuna novčano je kaznila Davora Budina, odvjetnika HDZ-a.

Ni jedan svjedok čije je ispitivanje bilo predviđeno nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja u aferi Fimi Medija.

Ivica Kirin, bivši ministar unutarnjih poslova, koji je već jedanput kažnjen sa 5 000 kuna zbog nedolaska na sud, sada je sudu poslao ispričnicu u kojoj navodi da je nesposoban za rad, a tu ispričnicu dao mu je liječnik 18. travnja i vrijedi tjedan dana.

Nedolazak su bolešću ispričali Petar Selem, koji je na rehabilitaciji nakon operacije kralježnice, te Branko Vukelić koji se nalazi na bolničkom liječenju. Što se pak tiče Davora Blaževića Tigra, bivšeg voditelja osiguranja Ive Sanadera, za njega je dostava poziva bila neuredna.

Sutkinja Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća, zbog odugovlačenja postupka sa 5000 kuna novčano je kaznila Davora Budina, odvjetnika HDZ-a. On je, naime, u svojim dokaznim prijedlozima danas predložio da sud od tvornice BMW u Njemačkoj zatraži kupoprodajni ugovor o kupovini BMW-a koji je HDZ kupovao za Ivu Sanadera.

Iz tog dokaznog prijedloga proizlazi da je prvi zahtjev Budin u Njemačku poslao u veljači, a s obzirom da je taj prijedlog predložio u ožujku lani još u pripremnom ročištu te da u međuvremenu nije obavijestio sud da ima nekakvih problema s pribavom te dokumentacije, sutkinja je smatrala da je riječ o odugovlačenju te ga je novčano kaznila.

Suđenje se nastavlja sutra za kada je predviđeno saslušanje pet svjedoka, a među njima i Mate Miše Kovača koji se do sada već dva puta nije pojavio.

>>Sanaderovi odvjetnici kažnjeni zbog odugovlačenja suđenja

>>Sanaderova obrana odustala od saslušanja J. Kosor, J. Protege...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije