kolega paraglajder:

'Nikad ne bih za V. B. rekao da bi mogao ikome nauditi'

Vojislav Blažević (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
12.01.2013.
u 21:17

– Zvali smo ga Car. Kad leti sam, u stanju je riskirati život, ali kad je netko s njim u zraku, neopisivo je pažljiv. Radio je kao tehničar u HT-u – kaže o ozlijeđenom R. Eršek

– Šokirao sam se kad sam čuo da se Car spominje u tom bombaškom kontekstu. Nikad ga ne bih svrstao u ljude koji bi mogli nauditi drugima. Ja još uvijek smatram da je on u toj priči samo žrtva. Opet... – kazao nam je jučer Radoslav Eršek, svojedobno potpredsjednik u klubu Nebeski jahači koji je prije četiri godine osnovao u Gornjoj Bistri zajedno s V. B. Eršekovo poznanstvo i druženje s V. B. bilo je, kaže, isključivo zbog letenja:

– Temperamentan je čovjek, veseljak i glasan pa ga je, kad govori, uvijek puna prostorija. Svima je govorio: “Care, sad ćemo mi...” pa smo ga zato i zvali Car. Meni osobno on je drag jer mi je drag svatko tko leti. A on leti jako dobro. Ali je, kad sam leti, prava budala i u stanju je riskirati vlastiti život. S druge strane, kad je netko s njim u zraku, onda je neopisivo pažljiv i nježan i brine se da se onome tko je s njim ne bi što dogodilo – kaže Eršek.

O V. B. zna još, dodaje, da je svojedobno radio u HT-u kao tehničar:

– Znao je u automobilu imati bušilice, kabele, antene, portafone... – nabraja.

Je li V. B. trenutačno negdje zaposlen, Eršek ne zna, kao što ne zna ni koriste li se Nebeski jahači još uvijek klupskim prostorijama:

– Otišao sam iz kluba jer mene zanima samo i isključivo letenje. A oni su se počeli baviti i prodajom opreme za paraglajding, što meni ne leži – kazao nam je Radoslav Eršek.

>>Policija steže obruč, bolnica pod posebnim režimom

>>FOTO Nebeski jahač koji voli društvo i rizike

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krapinek
10:29 13.01.2013.

puno toga izneseno. bit će zanimljivo ako se utvrdi da stvarno nije kriv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije