nezadovoljni odlukom

Nikolić i Dačić: Ovo je politička, a ne pravna odluka

'Serbian presidential candidate and leader of the Serbian Progressive Party (SNS) Tomislav Nikolic looks on during a final pre-election convention in Belgrade on May 15, 2012. On May 20, Serbia votes
AFP/Pixsell
16.11.2012.
u 14:05

Presuda će otvoriti stare rane za Srbe u Hrvatskoj, a mali broj njih koji je ostao tamo živjeti, staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svatko može nekažnjeno sprovoditi svoju 'pravdu', kaže Nikolić

Odluku o oslobađanju Ante Gotovine i Mladena Markača komentirali su i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić.

– Presuda potvrđuje tvrdnje onih koji kažu da Haaški tribunal nije sud, već da ispunjava unaprijed zadate političke zadatke, rekao je Dačić.

Predsjednik Nikolić rekao je da je oslobađajuća presuda generalima politička, a ne pravna te da ona neće doprinijeti stabilizaciji situacije u regiji.

– Presuda će otvoriti stare rane za Srbe u Hrvatskoj, a mali broj njih koji je ostao tamo živjeti, staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svatko može nekažnjeno provoditi svoju 'pravdu'. Ako je do sada i bilo razloga da vjerujemo onima koji su tvrdili da je Haaški tribunal neutralan, pravičan i nešto više od suda, za Srbiju i srpski narod najnovijom odlukom o oslobađanju ratnih zločinaca to je demantirano, rekao je Nikolić dodajući da je tijekom operacije Oluja protjerano više od 220.000 Srba i ubijeno na tisuće nenaoružanih muškaraca, žena i djece.

Dodao je i da je srpski narod u novijoj povijesti bio žrtva genocida, najsurovijih zločina, progona i mučenja, a da su Srbi žigosani kao zločinci koji se trebaju stidjeti i šutjeti.

– To je paradoks koji se više ne smije ponoviti – rekao je Nikolić.

>>Haaški sud oslobodio Gotovinu i Markača! Oko 16h stižu u Zagreb!

Sve o presudi generalima čitajte i u našem specijalu

Komentara 18

OB
-obrisani-
14:10 16.11.2012.

Srbija od danas je potučena zemlja i politčki i gospodarski i ona se iz ovoga nikada neće izvuči, a uz to i Kosovo...Kako radiš tako češ i završiti, ima Boga i Svetog ante koji gledaju sve s neba i čekaju prvai trenutak baš kada su došli ti isti na vlast u Srbiji koji su bili i 1991, tako da ih još više boli!!!!!!!!!!

Avatar balimbo
balimbo
14:11 16.11.2012.

Pa Bože moj.........vize i debeli zid prema srbiji nakon ovakvih izjava......Ako Josipović ikad primi ova dva lika odma mora podnit ostavku........

SO
sotokuco
15:02 16.11.2012.

Još samo nedostaje da Nikolić kaže onu frazu, tko nas bre zavadi, i onda je to to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije