nezakonite migracije

Njemački kancelar: 'Moramo deportirati u velikim razmjerima one koji nemaju pravo ostati'

Chancellor Scholz visits EU Parliament
Foto: DPA/Pixsell
1/3
21.10.2023.
u 07:35

Olaf Scholz dodao je da Njemačka mora nastaviti prihvaćati izbjeglice koje imaju pravo na azil zbog političkog progona ili drugih legitimnih razloga, kao i privlačiti više migranata s potrebnim vještinama

Njemačka mora brže deportirati migrante koji nemaju pravo ostati, ali i nastaviti prihvaćati one koji imaju pravo na azil i one s potrebnim vještinama, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz u intervjuu u petak. "Moramo deportirati u velikim razmjerima one koji nemaju pravo ostati u Njemačkoj", rekao je Scholz za Der Spiegel. Naglasio je da oni koji nemaju uvjeta za azil i nemaju izgleda za ostanak moraju otići. "Moramo više i brže deportirati", rekao je njemački kancelar. 

Scholz je rekao da je nužan "cijeli paket mjera" kako bi se ograničila nezakonita migracija, a to uključuje bolju zaštitu vanjskih granica Europske unije i strože kontrole na granicama Njemačke sa susjednim članicama EU-a. Kancelar je dodao da Njemačka mora nastaviti prihvaćati izbjeglice koje imaju pravo na azil zbog političkog progona ili drugih legitimnih razloga, kao i privlačiti više migranata s potrebnim vještinama.

"Ali oni koji ne pripadaju ni jednoj ni drugoj skupini ne mogu ostati kod nas", ponovio je Scholz.

VEZANI ČLANCI:

Intervju je objavljen dok je vladajuća koalicija, koju čine Socijaldemokratska stranka (SPD), Zeleni i Slobodna demokratska stranka (FDP), raspravljala o migracijskoj politici. Neki političari iz redova SPD-a nisu bili oduševljeni Scholzovom izjavom o deportacijama.

Zastupnici Rasha Nasr i Hakan Demir priopćili su u petak da su deportacije "samo mali dio rješenja" u vrijeme visoke inflacije i vapaja tvrtki da im se pomogne. "Migracije su jedno od mnogih pitanja s kojima se moramo nositi - neki se ponašaju kao da je to jedino preostalo pitanje, a toliko toga moramo učiniti", poručili su zastupnici Bundestaga. 

VIDEO Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na situaciju oko suspenzije Schengena

Komentara 13

Avatar R & I
R & I
08:15 21.10.2023.

Angela Merkel je upropastila Europsku uniju za narednih dvadeset godina jer je širom otvorila vrata svim vrstama emigranata i izbjeglica i promijenila je sliku ne samo Njemačke već i Europske unije. Ovaj nered koji danas imate, teško će se u skorije vrijeme riješiti povoljno po Europu

ZA
Zagi3891
08:51 21.10.2023.

Znači namjenili su namnda europa bude miješana,dok će arapi afrikanci azijati imati svoju stalnu bazu etnički čistog stanovništva.Bit će problema u Europi velikih,to je neminovno.Nažalost...ako se ne progleda na vrijeme

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
08:42 21.10.2023.

Izgleda kak se približavaju izbori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije