Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Njemački ovčar napao djevojčicu i teško je ozlijedio

ovcar
arhiva VL
29.01.2010.
u 11:18

Njemački ovčar Šeik otrgnuo se s lanca i za potkoljenicu ugrizao djevojčicu koja se s drugom djecom igrala u snijegu pred garažom gdje je pas bio vezan.

OMIŠ - Njemački ovčar Šeik napao je u srijedu 9-godišnju djevojčicu iz Podgrađa. Zbog ugriza i rupture lijeve potkoljenice ona je s ocem došla u splitski KBC gdje su liječnici utvrdili da je zadobila teške tjelesne ozljede pa su je zadržali na liječenju na Odjelu dječje kirurgije. Majka djevojčice kaže da je ona dobro i da očekuje da će je za vikend pustiti iz bolnice.

- Dogodilo se to petstotinjak metara od moje kuće. Djeca su se igrala u snijegu sa slamnatom vrećom, a čula sam da je pas najprije skočio na vreću, a zatim je ugrizao moju kćer. Djeca koja su bila s njom poprilično su se uplašila, počeli su joj pomagati i tako su i sebe doveli u opasnost. Najvažnije je da je prošao šok. Do bolnice je pjevala, pitala nas gdje idemo, a zadnja dva dana više psa ni ne spominje - ispričaja je majka Marija.

Šeik je u vlasništvu Blage P. (56) iz Duća, a prije mjesec dana pobjegao je iz prostora trgovine građevinskim materijalom "Perić commerce Vrisovci". Navodno ga je pronašao predsjednik mjesnog odbora Podrgađe Mario K. (38) i to nakon dojave da je u mjestu pas lutalica. Mario K. je policiji kazao da je psa zavezao za svoju garažu koja se nalazi uz lokalnu cestu jer je mislio da će ga vlasnik vidjeti i preuzeti, ali kako nitko nije dolazio po njega, prije petnaestak dana ga je odveo u veterinarsku stanicu u Šestanovcu.

Šeik je čipiran i uredno cijepljen pa su u veterinari utvrdili da pripada Blagi P.
O pronalasku je obaviješten njegov sin Tomislav, ali on nije došao po psa pa je on još neko vrijeme ostao kod Marija K.
Tomislav P. kaže da mu je priča oko nestanka Šeika u najmanju ruku čudna.

- Moguće je da je kamen pao na kavez i razbio ga te da je on izašao vani, ali čudno je kako je završio u podgrađu, čak 25 kilometara od Omiša. Nazvao me Mario K. i kazao da je pas kod njega i da će mi ga vratiti ako mu dam 100 eura. Rekao sam da novac nije problem, ali da se moram uvjeriti da je to stvarno moj pas. Tražio sam ga i dobivao informacije da je u Nemirama, pa u kampu u Omišu i nisam vjerojavao da je to on. Čudno mi je i što me nisu zvali iz veterinarske stanice i obavijestili me da su pronašli psa - ispričao je Tomislav P.

Dodao je kako pas nikad nije bio agresivan prema ljudima te da je čak mislio da je pre blag da bi čuvao skladište.

- Ne zanima me je li pas kriv ili ne. Ugrizao je dijete i ide na uspavljivanje - zaključio je Tomislav.

Predsjednik mjesnog odbora Podrađe Mario K. nije htio razgovarati o događaju.

- Imam posla, ništa vam neću reći - poručio je kratko.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
11:59 29.01.2010.

Pas Blage P. pobjegao iz \'\'Peric commerc....Znaci pas je Blage Perica,sta manipulisete sa inicijalima.

YO
yohana
13:31 29.01.2010.

pas nije kriv.treba kazniti gazdu.takav lijepi pas se nedrzi na lancu.pogresno bi bilo uspavati psa.tko se odluci na takvu pasminu mora imati puno strpljenja i ljubavi i naravno dresura.primitivizam jos uvijek postoji u hrvatskoj da pas mora na lanac i da cuva kucu.to je pogresno i bolje da ga ljudi nemaju nego da se zivotinje muce.zao mi je djevojcice ali treba sada dobro kazniti gazdu.to bi bila pouka za sve njemu slicne.

CE
cericzel
11:51 29.01.2010.

\"..da ju je napao pas i da ima ozbiljan ugriz. \" ??? a ide li se u bolnicu i zbog neozbiljnih ugriza ? (ili negdje drugdje..)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije