Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HDZ TREBA MAKNUTI'

Nova objava Milanovića: Okupljam koaliciju za Treću republiku, to je Vlada nacionalnog spasa

Ludbreg: Zoran Milanović dao je izjavu medijima
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
21.03.2024.
u 18:06

Tko god nije vidio problem u tome kako je Hrvatska dobila državnog tužitelja ili ne razumije ili, još gore, ima nekakve interese, sliježe ramenima i pristaje na svaku vrstu poniženja, napisao je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović ovog se četvrtka ponovno oglasio na društvenim mrežama pa poručio kako će ''okupiti koaliciju'', ponovno spominjajući Treću republiku te Vladu nacionalnog spasa. 

- Okupljam koaliciju za Treću republiku, to je Vlada nacionalnog spasa. HDZ treba maknuti s vlasti na demokratski način i tko god dođe, bit će bolji. I ponovit ću: tko god nije vidio problem u tome kako je Hrvatska dobila državnog tužitelja ili ne razumije ili, još gore, ima nekakve interese, sliježe ramenima i pristaje na svaku vrstu poniženja - napisao je. 

Milanović je već ranije spomenuo pojam ''Treće republike'' te zaintrigirao brojne. Taj pojam inače se vezuje uz Francusku te privremenu vladu koja je nastala u rujnu 1870., nakon poraza od Prusije i vladavine Napoelona III., a koja se smatra prvom parlamentarnom republikom u francuskoj povijesti. 

SDP je, inače, danas predstavio ime koalicije koja će ići na parlamentarne izbore, a u sklopu koje se Milanović planirao kandidirati kao nestranački kandidat. Njihovo ime bit će, simbolično Milanovićevim riječima, ''Rijeke pravde''. Milanović je ponovio kako neće poštivati upozorenje Ustavnog suda koje je odlučilo kako se on kao predsjednik ne smije kandidirati na SDP-ovoj listi, ali ni sudjelovati u predizbornim aktivnostima.

>> GALERIJA Milanovićev život u slikama - od malih nogu do političke karijere

Ludbreg: Zoran Milanović dao je izjavu medijima
1/42

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 58

MI
miliša
17:54 21.03.2024.

Ljudi uistinu je bilo zanimljivo gledati ovog lakrdijaša dan ili dva, ali sad je stvarno dosta ovog baljezganja...

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
18:14 21.03.2024.

Svaki dan nova rijeka i bujica gluposti.

Avatar Štrumpfeta
Štrumpfeta
18:11 21.03.2024.

To je vlada crvenog partizanskog spasa, predaka tifusara koji su živjali po šumama i gorama, a danas opet haraju Hrvatskom sa svojom balkanskom kulturom i naturom 😂🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije