Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJELA TURISTA NAĐENA U BUNARU

Braća iz Australije ubijena u Meksiku: Identificirana tijela, cure detalji stravičnog slučaja

Callum i Jake Robinson
Foto: Francisco Javier Cruz/REUTERS/Instagram
1/16
06.05.2024.
u 08:56

Braća Robinson putovala su po svijetu i posjećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posjetili su i Hrvatsku

Na glavama trojice turista, čija su tijela pronađena u bunaru na sjeverozapadu Meksika, pronađene su rane od metka. Braća Jake i Callum Robinson (30 i 33) iz Australije i njihov prijatelj iz Amerike Jack Carter Rhoad (30) nestali su 27. travnja dok su bili na surfanju u Ensenadi. Članovi obitelji trojice muškaraca identificirali su njihova tijela u nedjelju, nakon što su otputovali u Meksiko kako bi pomogli vlastima, rekao je državni tužitelj.

Službenici vjeruju da su muškarci napadnuti dok su se pokušavali obraniti od pokušaja krađe njihovog kamioneta. Napadači su željeli vozilo zbog guma i upucali su turiste kad su se opirali, smatra tužiteljica Maria Andrade. Tijela trojice muškaraca pronađena su u bunaru dubokom 4 metra. U blizini su pronađeni napušteni šatori, spaljeni bijeli kamionet i telefon povezan s nestalim surferima, navodi BBC.

Četvrto tijelo pronađeno je u bunaru, ali je tamo bilo duže i nije povezano sa slučajem, rekli su dužnosnici. Dvojica muškaraca i jedna žena privedeni su zbog sumnje da su izravno ili neizravno sudjelovali u napadu. Ranije je FBI rekao da istražuje slučaj i da je u kontaktu s međunarodnim partnerima.

 

GALERIJA Prosvjed lokalnih surfera u Meksiku: Pozivaju vlasti da riješe nestanak turista u Ensenadi
Callum i Jake Robinson
1/6

Baja California jedna je od najnasilnijih saveznih država u Meksiku, ali područje Ensenade smatra se sigurnijim i dugo privlači turiste. Ubojstva su izazvala strah i bijes u popularnom mjestu za odmor. Brojni prosvjednici okupili su se u nedjelju noseći daske za surfanje oblijepljene sloganima. "Samo su htjeli surfati – zahtijevamo sigurne plaže", stajalo je na jednome od njih.

Braća Robinson i Carter Rhoad na društvenim su mrežama objavljivali fotografije i videe sa svog putovanja u Meksiko, a posljednja objava bila je 27. travnja, istog dana kada se nisu vratili u smještaj u kojem su odsjedali. Inače, braća Robinson putovala su po svijetu i posjećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posjetili su i Hrvatsku – bili su na Plitvicama i Jadranu.

Komentara 6

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
10:31 06.05.2024.

Meksiko je zemlja potonula u divljaštvo. Nažalost. Nije smo boja kože.

Avatar marlony
marlony
09:53 06.05.2024.

Pa ti odi u Meksiko..

OL
olujasviholuja2
09:34 06.05.2024.

Meksiko je jedna od zemalja gdje život možeš izgubiti radi par dolara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije