Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Dabro zatražio 30 dana poštede, Šipić došao na čelo Ministarstva demografije i useljeništva

Zagreb: Josip Dabro preuzeo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
20.05.2024.
u 09:39

Troje ministara dolazi iz kvote Domovinskog pokreta.

Hrvatski sabor potvrdio je u petak novu Vladu kao i nove ministre. Iako velik broj ministara ostaje na čelu svojih ministarstava, došlo do promjena u pojedinima te osnutka novog te će se danas odviti primpredaja. Troje ministara dolazi iz kvote Domovinskog pokreta.

Nekadašnji ministar gospodarstva Damir Habijan preuzeo je Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije. Marija Vučković preuzela je Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije. Na čelo Ministarstvo turizma i sporta dolazi Tonči Glavina. Josip Dabro preuzeo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Ministarstvo gospodarstva preuzeo je Ante Šušnjar. Novoosnovovano Ministarstvo demografije i useljeništva dobio je Ivan Šipić.

Tijek događaja:

10:16 -  Pogledajte kako je tekla primopredaja

Zagreb: Josip Dabro preuzeo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva
1/9

10:04 - Ivan Šipić preuzeo je novoosnovano Ministarstvo demografije i useljeništva

- Zahvaljujem na prijemu. Zahvaljujem ovom uredu na ozbiljnom poslu. Demografija je prijelomna točka za naš narod, od juga do naše lijepe Slavonije. Doći ćemo i do Istre. Ključni problem je kako sačuvati naš narod kako da opstane. Vjerujem na tragu mjera da ćemo napraviti iskorak. Potrebno je puno strpljivosti, odlučnosti i hrabrosti. Dat ću sve od sebe. Neću biti samo u uredu. Izaći ću među ljude - rekao je Šipić objašnjavajući kako svi resori moraju sudjelovati i dati svoj maksimum.


10:03 - Habijan je preuzeo Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije na čijem čelu je bio do sada Ivan Malenica.

- Čestitam mu na svemu što je napravio. To je velika stvar. Znam da je bilo pitanja prije par mjeseci kako pravnik može biti na čelu Ministarstva gospodarstva, nadam se da neće sad biti tih pitanja - ustvrdio je Habijan.


10:00 - Prva sjednica Vlade u novom sastavu će se održati s početkom u 11:30. Na sjednici Vlade prvi će put sudjelovati i ministari iz redova Domovinskog pokreta - Josip Dabro (poljoprivreda), Ivan Šipić (demografija) i Ante Šušnjar (gospodarstvo).


9:39 - Resor gospodarstva preuzeo je Ante Šušnjar

- Spreman sam za nove izazove. Idemo u nove pobjede - nadometnuo je novi ministar.


9:27 - Josip Dabro preuzeo je Ministarstvo poljoprivrede.  Ustvrdio je kako nema tremu, no zamolio je novinare da mu daju 30 dana. Fokus će mu biti Slavonija i Srijem, posebice nakon afričke svinjske kuge, te je naveo kako je o tom problemu pričao s Vučković koja je vodila taj resor.


9:21 - Tonči Glavina preuzima Ministarstvo turizma od Nikoline Brnjac.

"Meni je izrazito drago da mogu zahvaliti još jedanput cijelom timu, jer ovakvi uspjesi stvarno ne bi bili mogući bez odlične suradnje kvalitetnih ljudi koji su u Ministarstvu turizma i sporta. Znate da sam došla na čelo Ministarstva u najgore moguće vrijeme pandemije, restrikcije putovanja, kada smo morali pregovarati s emitivnim tržištima zbog granica, imali smo protokole koje smo definirali, paralelno smo se borili i odlučili da krećemo zajednički u reformu turističkog sektora što je bio težak korak. Ponosna sam što se tiče sporta na investiciju od 120 milijuna kuna. Omogućili smo djeci da se bave sportom. To su velika postignuća", kazala je Brnjac.

"Zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji, dopustite da još jedanput izrazim duboku zahvalnost na velikom radu i ozbiljnim rezultatima koji su ostvareni u vašem mandatu. Kao netko tko će se pobrinuti za kontinuitet i nastavak rada, suradnje i ovih rezultata, u svoje ime i uime cijelog tima kažem da ćemo i dalje jako dobro surađivati", rekao je novi ministar turizma i sporta.


8:59 - U najviše primopredaja sudjelovat će Damir Habijan. Naime, kako se njegov resor dijeli na Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, on će biti prisutan na dvije primopredaje, dok on sam će preuzeti jedno Ministarstvo.


8:42 -  Marija Vučković preuzela je Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije

"Zahvalna sam na ovoj ulozi. Nemam tremu. Volim se pripremati. Svaki ozbiljan čovjek treba imati poštovanju prema tako odgovornoj ulozi. Kako sam pristupala do sada, pristupat ću i nadalje", ustvrdila je Vučković. Govoreći o svojem timu, rekla je da u Ministarstvu ima puno vrijednih ljudi.

"Želim zahvaliti svim djelatnicima. Sjajno smo surađivali. Želim pohvaliti njihovu stručnost i znanje. Izdvojio bih Upravu za zaštitu okoliša i Zavod za zaštitu okoliša. Istaknuo bih novčana sredstva za planinarske domove", naveo je sad već bivši ministar tog resora koji će ubrzo preuzeti Ministarstvo pravosuđa.

Komentara 13

GM
gmižić
10:02 20.05.2024.

Naravno da nemaš tremu. Tremu imaju oni koji znaju a ne oni koji ne znaju. Blago tebi i blago nama s tobom.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
10:32 20.05.2024.

Vidi ih kako ministar - homo universalis - skače iz jednog u drugo ministarstvo, fotelje se premještaju, hlijebilište radi punom parom. Treba namiriti apetite, što nije lako, jer stranački kadar ima trbušine.

TM
trade_mark
10:03 20.05.2024.

nemam tremu, al nemam ni fakultet! hahaha!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije