Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 210
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO ZANIMANJE

Novi modeli iPhonea pušteni u prodaju u 11 zemalja

apple iphone (1)
Reuters/PIXSELL
20.09.2013.
u 10:32

Ovo je prvi put da Apple pušta iPhone u prodaju u Kini na isti dan kao u Japanu ili Hong Kongu

Nedavno predstavljeni modeli iPhonea, 5S i 5C, danas su pušteni ili će tek biti pušteni u prodaju u SAD-u, Australiji, Kanadi, Kini, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Portoriku, Singapuru i Velikoj Britaniji. Ovo je prvi put da Apple pušta iPhone u prodaju u Kini na isti dan kao u Japanu ili Hong Kongu.

Zanimljivo je da je jeftiniji 5C, za koji se očekivalo da će biti ozbiljan konkurent azijskim rivalima, mlako primljen u Kini, gdje stoji 4,488 yuana (oko 4124 kune). Mnogi su bili spremni dati i veći iznos novca i kupiti napredniji 5S.

– Mislim da je cijena modela 5S u Kini unutar mog dometa, a nove funkcije vrijedne su te cijene. Mislim da cijena nije prevelika – rekla je 25-godišnja Zhao Ziyue.

Kao i uvijek kad se novi Appleovi uređaji puštaju u prodaju, i danas su ispred trgovina bili dugi redovi ljudi koji su željeli biti među prvim kupcima. U Tokiju su se neki obožavatelji američke tvrtke počeli okupljati ispred trgovine još prije 10 dana, a kako bi im čekanje bilo manje dosadno, odjenuli su se u različite kostime.

U Sydneyu je ispred Appleove trgovine danas bio red od 500-tinjak ljudi, a prvi među njima bio je 33-godišnji umjetnik Jimmy Gunawan. U redu je čekao od četvrtka kako bi kupio dva iPhonea 5S, koji u Australiji stoje od 869 do 1119 australskih dolara (od 4600 do 6000 kuna), ovisno o modelu.

>> Možete hakirati iPhoneov čitač otisaka prstiju? Ovo je nagrada!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije