SIMBOL IRSKE

Obama na blagdan sv. Patrika nosio zelenu kravatu

Barack Obama i Brian Cower
Foto: REUTERS
1/3
18.03.2010.
u 08:49

Američki je predsjednik za blagdan sv. Patrika, zaštitinika Irske, naredio da se fontana u Bijeloj kući oboji u zeleno.

Američki predsjednik Barack Obama u povodu blagdana sv. Patrika, zaštitinika Irske, primio je irskoga premijera Briana Cowena, javlja Reuters. Blagdan je jučer diljem SAD-a proslavljalo oko 36 milijuna građana irskoga porijekla.

Irski je premijer Obami darovao buket djeteline, tradicionalnog irskog simbola. Obama je, pak, nosio zelenu kravatu, kao dio običaja da se na taj dan nosi nešto zeleno. Također, u zeleno je bila obojana i voda u fontani ispred Bijele kuće.

Ključne riječi

Komentara 3

DS
druga strana
10:28 18.03.2010.

bilo bi mu dobro da nosi čitav život zeleno

SK
slučajni komentator
13:10 18.03.2010.

Obama prdnuo, Obamin pas (ili mačka) Obama ovo ono.... sve što je nebitno VL prenosi ko robot!!! Zašto ne pišete o masovnim pokoljima u Iraku i Afganistanu koje ovaj dobitnik nobelove nagrade dozvoljava.....

VE
venlo@
13:24 18.03.2010.

Ako mene pitate ja bih vise komentirao dogadjaje u Nigeriji i povukao paralele tih dogadjanja sa zlocinima koje islamisti cine diljem svijeta, odnda bih se kao novinar upitao sta je uzrok tim masovnim zlocinima i zasto 80% pripadnika jedne religije bez obzira na zemljopisni merdijan na kojem zive vrse zlocine (dakle ne moze uzrok biti socijalne prirode, nego ideoloske) Dali obama nosi zelenu ili crvenu kravatu je nebitno bitno je da kravatu nosi, neljudi su oni sto kravatu nne nose, to je bar svima poznato za dan Sv. Patrika, nosi se nesto zeleno irska nacionalna boja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije