Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Izgledi se ne čine dobrima"

Ovo je posljednja fotografija podmornice: Zaronila je prema Titanicu i nestala

Foto: CBS/Screenshot
1/4
20.06.2023.
u 09:17

Ako je podmornica završila na dnu, s obzirom na ekstremne dubine izgledi se ne čine dobrima, poručio je bivši kapetan američke mornarice Thomas Shugart.

Ne sluti na dobro što grupe za potragu još uvijek nisu dobile vijest o nestaloj podmornici, poručio je za CNN bivši kapetan američke mornarice Thomas Shugart. Rekao je i kako stvari izgledaju vrlo sumnjivo s obzirom na to da s podmornicom dugo nije bilo kontakta. Poručio je i kako bi lokator već vjerojatno otkrio brod da je imao relativno manji problem koji ga je prisilio da neočekivano izroni.

Ako je podmornica završila na dnu, s obzirom na ekstremne dubine izgledi se ne čine dobrima, poručio je.

Turistička podmornica s pet osoba trebala je zaroniti do olupine Titanica, no nakon sat i 45 minuta izgubljen je kontakt s njom. Podmornica bi trebala imati zalihe kisika za četiri dana. CBS je objavio zadnju fotografiju podmornice prije nego što je zaronila.

Foto: CBS/Screenshot

Karte za osmodnevno putovanje koje uključuje vožnju brodom do mjesta potonuća Titanika i zaron podmornice na dubinu od 3800 metara stoje 250.000 dolara. Tvrtka koja organizira ovo putovanje, OceanGate Expeditions, rekla je u priopćenju za javnost koje su prenijeli mediji "da istražuje i mobilizira sve mogućnosti kako bi se posada sigurno vratila".

VEZANI ČLANCI

Hamish Harding nedavno je objavio na društvenim mrežama da će biti dio ekipe. "Posada podmornice sastoji se od nekih legendarnih istraživača, od kojih su neki izvršili više od 30 zaranjanja do RMS Titanika od 1980-ih godina", napisao je Harding u objavi. Na svojoj internetskoj stranici OceanGate Expeditions navodi da je misija posjeta Titaniku u tijeku od 12. do 20. lipnja.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:04 20.06.2023.

To je ono kad su u krivo vrijeme bili na pogresnom mjestu, Cijena izleta podmornicom do potonulog Titanica iznosi po osobi $250.000. Nisu imali drugih ideja nego eto iz dosade riskirali zivot, zasto im je to bilo potrebno samo oni znaju,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije