Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCJENE DZS-A I EUROSTATA
Povratak na članak

Objavljeni novi podaci o inflaciji: U Hrvatskoj najveći rast cijena u eurozoni

Svoje prve procjene iznijeli su Državni zavod za statistiku i Eurostat, koji je objavio da je u cijeloj eurozoni najvišu stopu inflacije zabilježila upravo Hrvatska. Također, DZS javlja da je Hrvatska prekinula višemjesečni trend usporavanja inflacije na godišnjoj razini.

Komentari 13

Avatar Moodleen
Moodleen
14:52 01.03.2024.

Sad bu to drug Plenkošević demantiral, pa mi smo najbogatija zemlja na svijetu. Kolke samo vile imaju njegovi kompići...

VL
DO
doktorica
11:53 01.03.2024.

svašta

VL
WI
wice
12:24 01.03.2024.

Jednostavno objašnjenje, Hrvati imaju viška novca sa kojim generiraju porast cijena i inflaciju. Jednom kada se uspori potrošnja, usporiti će i inflacija.

VL
EJ
ejStef
12:26 01.03.2024.

Kako rastu plaće, tako rastu cijene usluga. Dodate na to rast cijena goriva i eto... Inflatorni bum bit će veliki u travnju i dalje, kada se neselektivno i nerealno dižu plaće u svim javnim strukturama, e to će biti katastrofa... Zemlje gdje pada potrošnja imaju malu inflaciju, uvjetovanu rastom cijene energenata.

VL
DU
Deleted user
12:45 01.03.2024.

Hvala HDZ-u na čelu sa AP-om što je inicirao najveću inflaciju u EU, a sad kao oni povećavaju plaće u lažu nas da bolje živimo nego ikada, a 1000 eura nikada nije manje vrijedilo nego danas.

VL
ED
edgar2
11:57 01.03.2024.

Opet će kriva biti vlada!? Nitko ne pita središnje bankare zašto imamo tako visoku inflaciju?

VL
VO
voge
12:06 01.03.2024.

Novi svijet se ne vrti više oko novca, već oko moći. Novac je nekada predstavljao moć kada si ga posjedovao u obliku gotovine i mogao ga izvaditi iz džepa i kupiti usluge, stvari i ljude. Bankari svijeta imaju svu moćmoć ovog svijeta i kreiraju sav novac prema potrebi. Ali ni to im više nije dovoljno. Sada žele moć. Zatrt svaku neovisnost pojedinca. Bankari sada namjerno žele slomiti financijski sustav, zato imamo inflaciju, zato smo imali covid krizu,zato sada imamo ratove, zato ljudi moraju umrijeti. Da bi centralni bankari svijeta imali opravdanje da mogu uvesti novi digitalni financijski sustav. Vlade rade u dosluhu sa bankarima i kada novac propadne i kada ne bude vrijedio ništa, onda će vlade reći , evo dat ćemo vam univerzalni dohodak u obliku digitalnog novca, jer hej, mi se brinemo za vas. Ali morati biti poslušni, raditi za plaćicu, staviti masku, ići u rat, ne govoriti protiv svoje vlade,itd.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.