Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ČUVARI NEBA

Obljetnica akcije Bljesak: Hrvatskim nebom sutra će preletjeti Rafalei

Zagreb: Rafalei stigli u Hrvatsku
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
30.04.2024.
u 10:38

Možemo očekivati prelet VBA Rafale i možemo najaviti u nastavku te svečanosti prelet svih većih gradova na području Hrvatske tako da svi oni koji ih do sada nisu imali prilike uživo vidjeti Rafale, će to sada imati priliku vidjeti, kazao je Barišić.

Sutra se obilježava 29. obljetnica akcije Bljesak. Akcija je počela u jutarnjim satima 1. svibnja 1995. godine, a u akciji su oslobođena okupirana područja zapadne Slavonije. Tim povodom hrvatskim nebom će preletjeti novi borbeni zrakoplovi.

Kako javlja RTL, iznad Okučana će preletjeti dva Rafalea, a nakon toga slijedi let i u ostatku države

- Možemo očekivati prelet VBA Rafale i možemo najaviti u nastavku te svečanosti prelet svih većih gradova na području Hrvatske tako da svi oni koji ih do sada nisu imali prilike uživo vidjeti Rafale, će to sada imati priliku vidjeti - kazao je brigadir Damir Barišić, voditelj projektnog tima Oružanih snaga za Rafale.

VEZANI ČLANCI

Dodao je kako je velika simbolika što će Rafalei sudjelovati na obljetnici Bljeska te da je njihov dolazak 'san i želja' koja traje tri desetljeća. No borbene zrakoplove građani će imati prilike pogledati i izbliza i to 11. svibnja na Zrakoplovnom danu u Velikoj Gorici.

Zagreb: Rafalei stigli u Hrvatsku
1/29

- Inicijalno će po mojim informacijama biti otpušteno 10 tisuća ulaznica, taj broj se može povećati. Građani mogu očekivati kompletan sastav HRZ-a i na statičkom izložbenom dijelu postava, tako i u letačkom dijelu ujedno će biti organizirana izložba unutar stare zgrade terminala - kazao je Barišić za RTL. Ulaznice se neće naplaćivati.

Komentara 2

HR
hrUsrcu
12:00 30.04.2024.

ponos hrvatske, cestitke plenkovicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije