slučaj daimler

Vukoviću, Žabčiću i Godecu određen jednomjesečni pritvor

\'05.04.2011. Karlovac - Na zupanijski sud u Karlovcu privedeni suvlasnici HS Produkta i  IM Metala Marko Vukovic i Ivan Zabcic. Suvlasnik IMMetala Tomica Godec. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
07.04.2011.
u 11:00

Branitelji osumnjičenih u aferi Daimler ponovili su da se nikoga od uhićenih ne tereti za primanje mita i da se u spisu ne spominju imena državnih dužnosnika

Istražni sudac županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković odredio je Marku Vukoviću, Ivanu Žabčiću i Tomici Godecu jednomjesečni pritvor zbog sumnje da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke.

>>Pali u slučaju Daimler: Malo dali SDP-u, malo HDZ-u

Nakon što im je prestalo 48-satno zadržavanje u pritvoru sva trojica osumnjičenih u aferi Daimler u 9 sati ponovno su dovedena pred istražnog suca.

Njihovi branitelji kazali su da se radilo o redovnoj proceduri, ponovili da se nikoga od uhićenih ne tereti za primanje mita i da se u spisu ne spominju imena državnih dužnosnika.

>>Slučaj Daimler: Uhićenima određeno 48 sati pritvora

Istražnom sucu Perkoviću obrana je danas dostavila pravomoćnu sudsku odluku suda u Berlinu iz koje proizlazi da Tomica Godec nije imao fiktivni posao s Daimlerom. Naime, u toj presudi navodi se da Daimler njegovoj američkoj tvrtki treba isplatiti još 390.000 eura za konzultantske usluge iz 2004. godine.

Branitelji tumače kako to pobija tvrdnje tužiteljstva da je Godec na nelegalan način stekao 1,6 milijuna eura, od kojih je dio do 2008. uplatio na privatne račune Vukovića i Žabčića.

Komentara 1

TA
tatamlata
15:48 07.04.2011.

Vidi Vukovica (slika 3 ) pred par dana se slika a precjednicom: http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/kosor-splitu-otvorila-sajam-uvrijedeni-kerum-nije-dosao-slika-324295

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije