Smanjen opseg posla

Odluka uprave: Brodosplit radnike počeo slati na čekanje

prosvjed (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
03.02.2011.
u 15:49

– Nepotrebno je dizati paniku jer oni koji su poslani kućama dobivat će plaću u punom iznosu, kao da rade – kaže Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Uprava Brodosplita donijela je odluku kojom je zbog smanjenog opsega posla deset radnika poslala na čekanje, a do 15. veljače još 75 škverana zadesit će ista sudbina. Čekanje će trajati 30 dana, po potrebi bit će produženo. Dobivat će mjesečnu naknadu u iznosu njihove prosječne plaće isplaćene u protekla tri mjeseca.

– Odluku je donijela uprava u dogovoru s radničkim vijećem. Nepotrebno je dizati paniku, jer oni koji su poslani kućama dobivat će plaću u punom iznosu, kao da rade – kaže Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Prema riječima Vedrana Dragičevića, čelnika SMH, do 15.veljače trebala bi bit ukinuta zabrana ugovaranja novih poslova. Ako se ne ukine, najavljuje prosvjede.

Do danas škverani nisu slani na čekanje. Izbjeglo se to tako da ih je 390 koristilo ovogodišnji godišnji odmor. No, kako se ni nakon mjesec dana ništa nije riješilo s Europskom komisijom, drugog izbora nije bilo.

Iz Brodosplita tvrde da čekanje nije supstitut za rješavanje viškova, već da je to odluka privremena karaktera. Čim se dopusti potpisivanje novih ugovora, radnici će se postupno vraćati na posao.

Ključne riječi

Komentara 8

AA
aagincic
15:55 03.02.2011.

bilo kuda kiki svuda

OB
-obrisani-
16:14 03.02.2011.

. Za punu placu mogu cekati na radnom mjestu, ev pomoci zaposlenima da sve poslove obave npr. za 6 sati a ne za 8....i imamo vremensku ustedu rada.

OB
-obrisani-
06:25 04.02.2011.

Svi Hrvati su veliki neraddnici Dok smo mi u vladi najveći radnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije