Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO U PRITVORU

Odvjetnik otkrio na što ga podsjeća slučaj nasilne smrti brata Dankinog ubojice

Građani Bora i dalje pale svijeće i donose cvijeće opraštajući se od dvogodišnje Danke Ilic
Foto: M.M./ATA Images/PIXSELL
1/4
23.04.2024.
u 17:43

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je krajem ožujka u srpskom Boru. Zbog povezanosti sa slučajem uhićena su dvojica radnika JKP "Vodovod" - Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su priznali krivicu za ubojstvo malene djevojčice, no ne i gdje je njeno tijelo, za kojim i dalje traje potraga

Zbog nasilne smrti brata ubojice Danke Ilić u policijskoj stanici u Boru, cijeli slučaj mogao bi otići u zaborav, strahuje prominentni srpski odvjetnik Borivoje Borović. On smatra kako postoji velika vjerojatnost da osumnjičeni počnu tvrditi da su njihovi dosadašnji iskazi, u kojima su priznali ubojstvo djevojčice, bili neistiniti i rezultat policijske torture.

"Mora postojati zapisnik sa saslušanja osumnjičenog (Dalibora Dragijevića) i mora se znati koji inspektori su ga ispitivali. To je teško ubojstvo, ti bi ljudi trebali biti u pritvoru. Policija bi trebala prikupiti dovoljno materijalnih dokaza, prije svega bioloških tragova, kako ne bi morala pribjegavati iznuđivanju priznanja od osumnjičenih" dodao je Borović za Novu.rs.

On navodi da je problem u istrazi nastao kada su se u rad policijskih službenika umiješali političari. "Time se usmjerava pravac istrage, ali i javno mnijenje, što je nedopustivo. Onda i neki policajci misle da istraga treba ići u tom pravcu... Političari su laici koji se ne bi smjeli oglašavati, isto kako policajci ne bi trebali u javnost iznositi dokaze. Ne bi bilo loše da se vrati nekadašnje kazneno djelo zabrane oglašavanja u javnosti" ocijenio je Borović.

Dodao je da ga ovaj slučaj podsjeća na smrt slikara Dragana Maleševića Tapija koji je preminuo u zgradi beogradske policije. "Saslušan je u istrazi o Makinoj grupi (Željko Maksimović Maka), mučen je, maltretiran i gušen plastičnom vrećicom. Javno je priopćeno da je preminuo od srčanog udara, ali nije rečeno da je to bila posljedica gušenja plastičnom vrećom" objasnio je odvjetnik.

POVEZANI ČLANCI:

Građani su tada puno pričali o sumnjivoj smrti poznatog slikara, no iako se radilo o visokoprofilnoj osobi, nitko nije odgovarao za njegovu smrt. Tijekom suđenja članovima Makine grupe otkriveno je da su policajci tukli i mučili osumnjičene kako bi od njih iznudili priznanje da su sudjelovali u ubojstvu policijskog generala Boška Buhe.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je krajem ožujka u srpskom Boru. Zbog povezanosti sa slučajem uhićena su dvojica radnika JKP "Vodovod" - Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su priznali krivicu za ubojstvo malene djevojčice, no ne i gdje je njeno tijelo, za kojim i dalje traje potraga.

Naknadno su uhićeni i otac i brat osumnjičenog Dragijevića, zbog sumnje da su pomogli ukloniti Dankino tijelo. Brat je u pritvoru preminuo, a policija je na prvu izvijestila da je njegova smrt nastupila prirodno, prije nego su srpski mediji otkrili da je Dalibor preminuo nasilnom smrću.

VIDEO Mislav Kolakušić: 'HDZ je zločinačka organizacija, postoji samo jedna opcija'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije