Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI I TELEFON

Oglasilo se hrvatsko veleposlanstvo u Izraelu: Objavili upute kako žurno napustiti državu

Izrael je nastavio svoje smrtonosno bombardiranje Gaze 5. dan
Foto: ISMAEL MOHAMAD/NEWSCOM
1/3
12.10.2023.
u 09:45

Na svom Twitter profilu veleposlanstvo je objavilo i broj mobitela kojeg građani mogu pozvati kako bi dogovorili transfer do Hrvatske

Hrvatsko veleposlanstvo u Izraelu ovog je četvrtka objavilo upute za sve Hrvate s dvojnim državljanstvom koji žele otići iz Izraela uslijed sukoba koji je izbio prošlog vikenda u Gazi. Na svom Twitter profilu veleposlanstvo je objavilo i broj mobitela kojeg građani mogu pozvati kako bi dogovorili transfer do Hrvatske. 

- HR i dvojni državljani koji su odlučili žurno napustiti Izrael, a ne mogu naći zrakoplov za odlazak mogu dobiti kontakt agenta koji će im pomoći sukladno želji ili ODMAH doći u ZL gdje će im djelatnici VRH nastojati pronaći prvo slobodno mjesto na avionima partnerskih država. Broj telefona: 050-732-2918 - poručili su. 

Inače, jučer su se u Hrvatsku vratili službeno svi hodočasnici koji su u vrijeme početka sukoba bili u Izraelu. Iako su neki mediji ranije prenosili svjedočanstva Hrvata u Izraelu koji tvrde kako je veleposlanstvo bilo nedostupno, ministar Gordan Grlić Radman odbacio je takve navode te poručio kako su oni radili ''u teškim okolnostima bombardiranja''.

POVEZANI ČLANCI:

Broj mrtvih u napadima Hamasa na Izrael koji je počeo u subotu dosegao je 1200, a u najnovijem izvješću u noći na četvrtak ministarstvo zdravstva u Gazi govori o isto toliko mrtvih Palestinaca u izraelskom odgovoru.

>> VIDEO Izraelske obrambene snage objavile su snimke pogođenih ciljeva u Gazi

Komentara 3

ŠT
ŠtoReći
22:27 12.10.2023.

Što reći, ima li prekomjernog granatiranja? Ima li što reći EU,Hag ?

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
12:33 12.10.2023.

Podsjetimo, Grlić Radman je ranije izjavio kako ne smatra nužnim poslati zrakoplove u Izrael kako bi vratili hrvatske državljane u zemlju nakon napada Hamasa. Također, poručio je tada da su neke zemlje to učinile kako bi se "paradno pokazale".

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
12:33 12.10.2023.

na telefon se ne javljaju. ako se i javljaju to je obnda samo uredovno vrijeme ... nema dezurstva ... mam mogu sto oce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije