Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Orbán nije zaslužio epitet Putinova saveznika, ali jest prevrtljivca

02.02.2024. u 07:27

Orbánov poučak: neutralna retorika za domaće potrebe s jedne strane, a s druge sudjelovanje u NATO-u koji se priprema na mogući ruski napad

Komentara 7

CR
crocro
09:22 05.02.2024.

S kim je Orban najveći prijatelj? Jeli teško pogoditi? Zar si oni ne šaputaju milovoljno na uho, Orban i Vučić. A kako je baš odabrao Vučića? Isti planovio, isti pogledi, iste formule, pokušati sjediti na dvije stolice i iskamačiti što se dadne iskamačiti od zajednice u kojoj je Orban i u kojoj samo deklaratorno želi ući Vučić a zapravo obojica bi željeli biti protektorati Rusije. Oni su jedna ravna crta Orban-Vučić-Dodik-Putin. Samo što je Orban legalni trojanski konj koji razjedinjuje EU i to u vrijeme kada bi savez trabao biti nikada čvršći i jači. Raspad na sitne europske državice, značio bi siromaštvo, izoliranost, bespuće, dezorijentiranost, sukobi, dominacije pa i sam rat. Danas se kao nikada prije stvaraju jaki savezi. Mi smo europska zemlja i pripadamo tom savezu povijesno, politički i kulturno. Da smo sami izgubili bi se kao guske u magli. I tako svaka mala europska državica. Drugačije okolnosti su vladale prije 50-60 godina. Svijet je u velikoj tranziciji i promjenama kao i cijela kugla zemaljska.

GO
goran2hr
08:22 04.02.2024.

Kao da mi Hrvati imamo saveznika? Nekoga tko bi bio vrijedan za njega se žrtvovati, uvaljavati u gubitke, troškove i rizike, koje nam na kraju nitko neće nadoknaditi? Za nas nagrade biti neće. Nemamo saveznike, no zato imamo "saveznike" ("prijatelje", "partnere", "strateške saveznike"). Jednom sam čitao mudroliju, kako sa Amerikancima treba biti saveznik 100 godina, pa da te oni prihvate za svojeg saveznika. Mi se njima temeljito ........ ~ 20 godina, pa eto još nekih 80 i biti ćemo pravi saveznici.

Avatar horuk
horuk
08:44 02.02.2024.

Nije mi jasno po čemu je njegova "neutralna" retorika???? On je neskriveni Putinov čovjek koji tako gleda dobiti najveću korist za Mađarski i za sebe. Na jednu ruku se slažem sa stavom da svakome premijeru mora biti njegova zemlja na daleko prvome mjestu. Ali ako to netko čini toliko isključivo i po svaku cijenu nesolidarno sa drugima onda se takvi sami isključuju iz zajednice. Jer zajednica (bilo koja) nije tu da se iz nje izvlači po mogučnosti sve a ne daje ništa i onda još surađuje otvoreno sa neprijateljima kojima je cilj uništiti tu zajednicu. To radi Orban, to nije socijalno i kolegijalno, sva njegova djela ukazuju da jeste putinov saveznik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije