Ministar pravosuđa

Orsat Miljenić: Nadam se da će izmjene Ustava proći

miljenić
Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
27.09.2013.
u 14:45

Kad je riječ o izmjenama Ustava, Miljenić je rekao kako se nada da će one proći

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u intervjuu za Media servis otkrio je detalje razgovora s Viviane Reding oko tzv. lex Perkovića, ali i zašto se ide u promjene Ustava.

– Ne štitimo Perkovića, ne štitimo nikoga – ponovio je danas ministar Miljenić.

– Nama sad neki prigovaraju da smo nekoga htjeli štititi? A ja ih pitam zašto niste promijenili zastaru prije, koja ih štiti sve, i političke ubojice i ove druge? – poručio je ministar pravosuđa.

Priznao je da postoji teoretska mogućnost da nakon stupanja Zakona o europskom uhidbenom nalogu na snagu netko zatraži izručenje hrvatskog branitelja.

– Bojim se da postoji jer čitav niz zemalja ide k univerzalnoj jurisdikciji. Meni je jako žao da to nije bilo shvaćeno i prihvaćeno u Saboru nego su se s time izrugivali. I postavlja se pitanje što će ti tada reći. Ja im doista ne bih htio biti u koži – rekao je Miljenić.

Kad je riječ o promjenama Ustava, Miljenić je rekao kako se nada da će one proći.

– Ovdje nema trgovine, ovo nam je zajednički interes i ne vidim zašto bi netko imao drugačiji interes od toga da ljudi koji su počinili teška ubojstva idu u zatvor – ustvrdio je ministar pravosuđa.

>> Miljenić: Ovo nije bitka. Naš ugled nije narušen, upravo suprotno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije